Home / HEADER-NEWS / Καταγγελία πολιτικής ηγεσίας για τροπολογία διευθυντών, υποδιευθυντών ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ

Καταγγελία πολιτικής ηγεσίας για τροπολογία διευθυντών, υποδιευθυντών ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ

Δημοσιεύτηκε: 9:47 πμ Ιούνιος 28th, 2016  


manager2

Μαρούσι 27/06/2016

Με λύπη και αγανάκτηση καταγγέλλουμε την Πολιτική Ηγεσία, η οποία  κατέθεσε τροπολογία, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που ψηφίζεται στις  29/06/2016, με την  οποία εξαιρεί ξανά τους διοικητικούς υπαλλήλους από τις θέσεις ευθύνης των ΙΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ, παρά τα υπομνήματα και τις οχλήσεις μας.

Τροπολογία όπως κατατέθηκε: 
Ρύθμιση θεμάτων Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς   (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.)

2. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 4186/2013(Α΄ 193), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
« Ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής είναι αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μόνιμοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και έχουν θητεία δύο (2) ετών.»

Ειδικότερα με τον Ν. 4186/2013 ΦΕΚ 193 Α΄/17-9-2013 και με τα  άρθρα 26 και 27 είχε πραγματοποιηθεί μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, αφού αποκλείονταν από την διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΣΕΚ, ΙΕΚ,ΣΔΕ και ΚΔΒΜ ( ενώ είχαν τη δυνατότητα αυτή με τον προηγούμενο νόμο), με μοναδικούς υποψηφίους τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την παρούσα τροπολογία θεραπεύεται η αδικία για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά συνεχίζεται η κατάφωρη αδικία για τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πρώην εκπαιδευτικοί που έχουν μεταταχθεί σε θέσεις διοίκησης, των Περιφερειακών Υπηρεσιών αλλά και των ΔΙΕΚ, ως διοικητικοί υπάλληλοι.

Επίσης στην Υπουργική Απόφαση (Νέος Κανονισμός ΔΙΕΚ) 5954/2-07-2014 (ΦΕΚ 1807 Β΄ άρθρο 24 περ. α),  αναφέρει ότι : «Ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής θα πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», δηλαδή δεν προβλέπει  πουθενά ότι θα πρέπει να είναι Εκπαιδευτικός.

Τέλος οι ανωτέρω θέσεις Διευθυντή ή Υποδιευθυντή είναι αμιγώς διοικητικές θέσεις και δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό ή παιδαγωγικό ρόλο.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για λόγους ισότητας, ισονομίας και αξιοκρατίας, που θα έπρεπε τουλάχιστον να υπερασπίζεται  μία ¨αριστερή κυβέρνηση¨, τους καλούμε, έστω και τώρα, να νομοθετήσουν το ορθό.

Επιτέλους, φτάνει πια η φάμπρικα κατάληψης όλων των θέσεων ευθύνης στη διοίκηση από εκπαιδευτικούς και μάλιστα αποσπασμένους.

Αιδώς!!

Σάββας Φωτιάδης
Πρόεδρος ΠΟΣΥΠ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...