Home / Featured / Καλοπληρωμένοι και με μικρό εκπαιδευτικό ωράριο οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί…. Τα στοιχεία λένε άλλα.

Καλοπληρωμένοι και με μικρό εκπαιδευτικό ωράριο οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί…. Τα στοιχεία λένε άλλα.

Δημοσιεύτηκε: 4:18 πμ Ιούνιος 23rd, 2016  


kathigitis

Καλοπληρωμένοι και με μικρό εκπαιδευτικό ωράριο οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί…. Τα στοιχεία λένε άλλα1

image003-501x237

Πηγή :Teachers and School Heads Salaries and Allowances in Europe 2013-2014 (European Commission)

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Εκθεση με τίτλο«Recommended Annual Instruction Time in Full-time Compulsory Education in Europe 2015/16» (ΣυνιστώμενοςΕτήσιοςΧρόνοςΔιδασκαλίαςστηνΥποχρεωτικήΕκπαίδευσηστηνΕυρώπη 2015/2016)

Η νέα έκδοση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για τα Εκπαιδευτικά Συστήματα και τις Πολιτικές στην Ευρώπη «Ευρυδίκη», με τίτλο «RecommendedAnnualInstructionTimeinFull-timeCompulsoryEducationinEurope 2015/16» (Συνιστώμενος Ετήσιος Χρόνος Διδασκαλίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση στην Ευρώπη 2015/2016), αναλύει τον ελάχιστο συνιστώμενο χρόνο διδασκαλίας ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα βασικά μαθήματα (ανάγνωση, γραφή, λογοτεχνία, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες και ξένες γλώσσες) στην γενική υποχρεωτική εκπαίδευση σε 37 Ευρωπαϊκές χώρες.

Η εν λόγω μελέτη καλύπτει 42 εκπαιδευτικά συστήματα με έτος αναφοράς το 2015/16. Προσφέρει μια συγκριτική επισκόπηση σχετικά με τις διαφορές του χρόνου διδασκαλίας μεταξύ πρωτοβάθμιας και υποχρεωτικής γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εξετάζει επίσης το βαθμό ευελιξίας που έχουν τα σχολεία για τη διαμόρφωση των αναλυτικών τους προγραμμάτων. Προσδιορίζει τις βασικές αλλαγές που σημειώθηκαν από το 2010/11 και περιλαμβάνει εθνικά διαγράμματα και χάρτες που απεικονίζουν τα δεδομένα σχετικά με τον ελάχιστο χρόνο διδασκαλίας ανά χώρα και ανά μάθημα.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου «Ευρυδίκη»:

https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/mwikis/eurydice/index.php/Publications:Recommended_Annual_Instruction_Time_in_Full-time_Compulsory_Education_in_Europe_2015/16


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...