Home / Featured / Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που καλούνται αναπληρωτές και προϋπηρεσία

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που καλούνται αναπληρωτές και προϋπηρεσία

Δημοσιεύτηκε: 2:17 μμ Ιούνιος 26th, 2016  


kathigitria
Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu
Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές μπορούν να παραμείνουν στο ιδιωτικό σχολείο όπου εργάζονται και να προσμετρήσουν την προϋπηρεσία τους ως προϋπηρεσία αναπληρωτή προσφερθείσα σε δημόσιο σχολείο. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία που περιλαμβάνονται και στην περσινή εγκύκλιο αναπληρωτών.
«α. Εκπαιδευτικοί, που έχουν προσληφθεί και υπηρετούν σε ιδιωτικό σχολείο με πλήρες ωράριο διδασκαλίας, δεν προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στη δημόσια εκπαίδευση.
β. Η προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών της προηγούμενης παραγράφου στο ιδιωτικό σχολείο, για το χρονικό διάστημα από τότε που κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη δημόσια εκπαίδευση μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, δύναται να υπολογίζεται ως προϋπηρεσία αναπληρωτή προσφερθείσα σε δημόσιο σχολείο, εφόσον ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός υποβάλει σχετική δήλωση στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Εκπαίδευσης, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το ιδιωτικό σχολείο. Στην περίπτωση αυτή δεν δύναται να υπολογιστεί η ανωτέρω προϋπηρεσία και ως προσφερθείσα σε ιδιωτικό σχολείο.
γ. Η ρύθμιση της προηγούμενης παραγράφου για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των
ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε σε δημόσιο σχολείο, ισχύει από το
σχολικό έτος 2006 2007 και για μία μόνο φορά».
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
1.Εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων δύναται να γίνει αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που ο κλάδος απασχόλησης στο ιδιωτικό σχολείο είναι ίδιος με τον κλάδο πρόσληψης στη δημόσια εκπαίδευση.
Κατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με την περ. γ, παρ.1, του άρθρου 39 του ν.4115/2013:
«γ)Η προϋπηρεσία των πτυχιούχων: α) Τμημάτων Ιδρυμάτων της ανωτάτης εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι.) στους οποίους δίνεται το δικαίωμα διορισμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι οποίοι είναι κάτοχοι και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Παιδαγωγικού Τμήματος (Α.Ε.Ι.) και β) Παιδαγωγικών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής ή Τμημάτων Νηπιαγωγών Α.Ε.Ι. που, για την κάλυψη έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών,εργάστηκαν, δυνάμει μονοετών συμβάσεων ή έχουν, επίσης δυνάμει μονοετών συμβάσεων, προσληφθεί για να εργαστούν έως και το σχολικό έτος 2012–2013 ως δάσκαλοι σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, λογίζεται ως προϋπηρεσία στον κλάδο εκπαιδευτικών στον οποίο επιτρέπεται να ενταχθούν σύμφωνα με το βασικό τους τίτλο σπουδών. Οι εκπαιδ ευτικοί που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία με βάση τις ρυθμίσεις
του ν. 682/1977.»
Στο πλαίσιο που περιγράφεται ανωτέρω, σημειώνουμε ότι η προϋπηρεσία που προσφέρεται κατά το σχολικό έτος 2013-14 και εφεξής σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο σε θέση δασκάλου (από εκπ/κούς που δεν είναι δάσκαλοι) δεν λογίζεται ως προϋπηρεσία στον κλάδο τους για λόγους κατάταξης/μοριοδότησης σε πίνακες διορισμού/πρόσληψης.
2.Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός με πλήρες ωράριο διδασκαλίας στο ιδιωτικό σχολείο προσληφθεί ως αναπληρωτής με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας στη δημόσια εκπαίδευση, η προσφερθείσα υπηρεσία στο ιδιωτικό σχολείο δύναται να αναγνωρισθεί ως δημόσια μόνο για το μειωμένο ωράριο διδασκαλίας.
3. Εκπαιδευτικός που απασχολείται σε ιδιωτικό σχολείο, εφόσον προσληφθεί ως αναπληρωτής με πλήρες ή με μειωμένο ωράριο στη δημόσια εκπαίδευση και δεν κάνει χρήση των εν λόγω διατάξεων
, υφίσταται τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...