Home / Featured / Οι «παρκαρισμένοι» εκπαιδευτικοί και το ξεκλήρισμα των αναπληρωτών

Οι «παρκαρισμένοι» εκπαιδευτικοί και το ξεκλήρισμα των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:02 πμ Ιούνιος 26th, 2016  


nikos-filis-photo

Σε απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση για τα κενά στα σχολεία και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ο υπουργός Παδείας Νίκος Φίλης, για να καλύψει τις χιλιάδες απολύσεις, αλλά και για να προετοιμάσει το έδαφος για τη γενίκευση της κινητικότητας, δε δίστασε να προσφύγει για αντιπερισπασμό στη μέθοδο του «κοινωνικού αυτοματισμού», εξαπολύοντας από πάνω και άθλια επίθεση στους εκπαιδευτικούς: «Εχουμε παρκαρισμένους εκπαιδευτικούς – είπε επί λέξει – σε μια περιοχή και στη διπλανή υπάρχουν σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν από ελλείψεις. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πλεόνασμα σε ειδικότητες στα σχολεία και να προσλαμβάνουμε αναπληρωτές. Υπάρχει πλεόνασμα σε ορισμένες ειδικότητες, οι οποίες κρύβονται στο μηχανισμό των πελατειακών σχέσεων, και προσλαμβάνουμε αναπληρωτές να κάνουν τη δουλειά που δεν κάνουν οι μόνιμοι»!

«Παρκαρισμένοι» εκπαιδευτικοί, λοιπόν, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας. Όλη η λογική του υπουργείου εν όψει Σεπτέμβρη σε λίγες λέξεις. Πλέον δεν κρύβονται.

Οπως πολύ σωστά επισημαίνει ο εκπαιδευτικός Χρήστος Ρέππας, ο Νίκος Φίλης προσπαθεί να ντύσει με «παιδαγωγικά επιχειρήματα» την πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας που ακολουθεί στην εκπαίδευση. Ακόμη και το επιχείρημα της »μη γυμνασιοποίησης» χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθεί το εργασιακό ξεκλήρισμα των ειδικοτήτων και η επιχειρηματολογία του είναι διάτρητη.

Τον ενδιαφέρει μόνο η δημοσιονομική προσαρμογή της εκπαίδευσης, η μείωση των δαπανών για θέσεις εργασίας  και η εκπλήρωση των απαιτήσεων των δανειστών και της τρόικας. Δεν έχουν κανένα παιδαγωγικό χαρακτήρα οι επιλογές του, απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η αθλιότητα ντύνεται με παιδαγωγική μάσκα.

Η πολιτική Φίλη δεν ξεκληρίζει μόνο τις ειδικότητες αλλά εντατικοποιεί και την εργασία των δασκάλων. Δεν είναι μόνο οι υπεραριθμίες και οι αναγκαστικές μετακινήσεις που θα προκύψουν, αλλά ανοίγει η κερκόπορτα για την αύξηση του ωραρίου, όπως έχει ήδη προταθεί από τον Ο.Ο.Σ.Α.

Η επιχειρηματολογία του στοχεύει το εκπαιδευτικό κίνημα και στην παράλυση των αντιστάσεων αυτό δεν κρύβεται από την τοποθέτησή του.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...