Home / Featured / Για Ιατρική του ΑΠΘ η Χανιώτισσα που έσκισε με 19.713 μόρια

Για Ιατρική του ΑΠΘ η Χανιώτισσα που έσκισε με 19.713 μόρια

Δημοσιεύτηκε: 12:28 πμ Ιούνιος 23rd, 2016  


Με βαθμολογία 20 στην Φυσική, 20 στην Βιολογία, 19,9 στην Χημεία και 18,7 στην Έκθεση, η  Χανιώτισσα υποψήφια Ηρώ Γρηγοράκη, κατάφερε να συγκεντρώσει 19.713 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που η Χανιώτισσσα υποψήφια συμμετείχε στις Πανελλήνιες καθώς την πρώτη φορά είχε πετύχει να εισαχθεί στο Χημικό Τμήμα Θεσσαλονίκης όπου και φοιτούσε.  Ωστόσο η επιθυμία της ήταν η Ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης. Έτσι μόλις τον Δεκέμβριο  αποφάσισε να ξεκινήσει ιδιαίτερα μαθήματα με στόχο την Ιατρική. Και το κατάφερε.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Μιλώντας στα Χανιώτικα νέα η Ηρώ εξήγησε ότι περίμενε πως είχε γράψει καλά όχι όμως και ότι θα αρίστευε. Κινητήριος δύναμη και πηγή έμπνευσης, υπήρξε σύμφωνα με την ίδια « όχι τόσο η επιμονή και η θέληση, διοτι πολλές φορές αμφισβήτησα την θέληση μου, για το εάν πραγματικά ήθελα να μπω σε αυτην την πολύ ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό που με βοήθησε ήταν η τεράστια αγάπη που δέχθηκε τόσο από την οικογένεια μου, τους γονείς και τα αδέρφια μου αλλά και τους καθηγητές και τους φίλους μου, τους οποίους και ευχαριστώ από την καρδιά μου».

Το μήνυμα που στέλνει στα νέα παιδιά είναι « να μην αγχώνονται και να μην πιέζονται διότι οι πανελλήνιες δεν είναι η πιο σημαντική δοκιμασία στην ζωή, όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάσουν, γιατί έτσι τους συμφέρει. Όλο αυτό δημιουργεί τεράστια πίεση, τεράστιο άγχος στα παιδιά. Εάν καταφέρουν να απαγκιστρωθούν από αυτό το στερεότυπο, σίγουρα θα καταφέρουν πολύ καλύτερα πράγματα στην ζωή τους».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...