Home / Featured / Τροπολογία για να μην πάρουν υπάλληλοι μηδενικό μισθό λόγω επανακατάταξη σε ΜΚ

Τροπολογία για να μην πάρουν υπάλληλοι μηδενικό μισθό λόγω επανακατάταξη σε ΜΚ

Δημοσιεύτηκε: 9:44 πμ Ιούνιος 28th, 2016  


money

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κατατέθηκε τροπολογία για την έκδοση ΚΥΑ για να μην πάρουν ακόμα και μηδενικό μισθό υπάλληλοι  ορισμένου χρόνου του Δημοσίου. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

Η τροπολογία θα ψηφιστεί άμεσα και έρχεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της επανακατάταξης των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, όπως είναι και οι αναπληρωτές, γεγονός που οδηγεί τους υπαλλήλους να δουν μείωση των αποδοχών τους.

Δ.ΜΠΡΑΤΗΣ

Όλοι οι αναπληρωτές( ΜΚ ΔΟ) θα πληρωθούν κανονικά τον μήνα Ιούνιο.Αυτό ανακοινώθηκε πριν λίγο από τη ΔΟΕ, ύστερα από επικοινωνία με τον Δντή του γραφείου του υπουργού παιδείας.

Σημειώνουμε οτι περίπου 2.500 αναπληρωτές είδαν να τους γίνονται κρατήσεις και ίσως με αυτή την τροπολογία να δοθεί λύση, αν και δεν είναι ξεκάθαρη καθώς γίνεται λόγος για διαδικασία είσπραξης και όχι επιστροφής.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι αντιμετωπίζεται το ζήτημα είσπραξης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από την εφαρμογή της παραγράφου 5 του άρθρου 27 του Ν. 4354/2015. Για την τροπολογία λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι πλήθος υπαλλήλων ορισμένου χρόνου θα κληθούν να επιστρέψουν μεγάλο τμήμα των καταβληθεισών αποδοχών τους με αποτέλεσμα ακόμα και τη μηδενική καταβολή μισθού για τους υπαλλήλους εκείνους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση προτείνεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμόδιων καθ’ ύλην Υπουργών, με την οποία θα ρυθμίζεται η διαδικασία είσπραξης των ανωτέρω αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών κατά τρόπο που συνάδει με την αρχή της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των ιδιωτών καθώς και με γνώμονα την επιείκεια που η Διοίκηση οφείλει να επιδεικνύει ιδίως σε περιπτώσεις έλλειψης υπαιτιότητας εκ μέρους των διοικούμενων.

Στη ρύθμιση αναφέρεται ότι θα καθοριστούν οι απαιτούμενες διαδικασίες είσπραξης των αχρεωστήτων καταβληθέντων ποσών από την εφαρμογή της παραγράφου 5 του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 και συγκεκριμένα τα όργανα έκδοσης της καταλογιστικής πράξης, ο τρόπος βεβαίωσης του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού και απόδοσης ή επιστροφής αυτού στους δικαιούχους, το έντοκο ή μη της επιστροφής του ποσού, το ύψος του επιτοκίου, η χρονική αφετηρία υπολογισμού των τόκων καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Οι διατάξεις των άρθρων 121, 122 και 123 του ν.4270/2014 εφαρμόζονται αναλόγως και για την διαδικασία είσπραξης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από την εφαρμογή της παραγράφου 5 του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 έστω και αν το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Τι όριζε η παράγραφος 5 του άρθρου 27 που επηρέασε όπως αποκάλυψε το xenesglosses.eu και τους αναπληρωτές;

  1. Η τυχόν ύπαρξη προσωπικής διαφοράς, των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καταβάλλεται μόνο για όσο διάστημα οι υπάλληλοι αυτοί εξακολουθούν να παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους με ανανέωση ή παράταση της αρχικής σύμβασης εργασίας τους. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, θεωρείται ότι οι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου, κατά την 31.12.2015 έχουν καταταγεί μισθολογικά σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά την ίδια ημέρα διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 4024/2011 και όχι αυτές της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του ίδιου νόμου. Κατατάξεις που έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο θεωρούνται νόμιμες και αποδοχές που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.ΜΠΡΑΤΗ

Όλοι οι αναπληρωτές( ΜΚ ΔΟ) θα πληρωθούν κανονικά τον μήνα Ιούνιο.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν λίγο από τη ΔΟΕ, ύστερα από επικοινωνία με τον Δντή του γραφείου του υπουργού παιδείας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...