Home / Featured / Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών το μεθεπόμενο σχολικό έτος!

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών το μεθεπόμενο σχολικό έτος!

Δημοσιεύτηκε: 9:46 πμ Ιούνιος 1st, 2016  


KATHIGITIS

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πραγματοποιήθηκε ένα μικρό βήμα από το Υπουργείο Παιδείας ώστε το ΑΣΕΠ να έχει ρόλο στον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων των αναπληρωτών αφου κατατέθηκε σχετική διάταξη στη Βουλή, όπως μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω. Στην ουσία δεν άλλαξε κάτι ως προς τη διαδικασία μοριοδότησης και η αλλαγή αφορά τους τύπους πιθανόν για να προστατευθεί το Υπουργείο από τις προσφυγές που ετοιμάζουν οι αναπληρωτές.

Το επόμενο όμως σχολικό έτος θα αλλάξουν όλα! Όπως αναφέρει και η αιτιολογική έκθεση ρύθμισης που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών το επόμενο σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί η πλήρης υπαγωγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην αρμοδιότητα και έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Η εξυπηρέτηση όμως του δημοσίου συμφέροντος που συνίσταται στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια υλοποίησης ενός πλήρους συστήματος επιλογής και διορισμών/προσλήψεως εκπαιδευτικών υπαγόμενου εξ’ ολοκλήρου στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, επιτάσσουν την προσωρινή θέσπιση διάταξης που για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων το έτος 2016-2017 να υπαγάγει στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ τον έλεγχο νομιμότητας των πινάκων κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς και τον έλεγχο των σχετικών ενστάσεων.

Ήδη ο Υπουργός Παιδείας έχει αναφέρει ότι θα προηγηθεί διάλογος μέσα στο καλοκαίρι με ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, αναπληρωτές και νέους εκπαιδευτικούς που δεν είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους για διορισμό. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που πληρούν τα προσόντα για διορισμό είναι 107.000.

Ο υπουργός θέλει να βρει ένα σύστημα ώστε να δοθεί προτεραιότητα στους διορισμούς των αναπληρωτών που εργάζονταν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σε νέους εκπαιδευτικούς. Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να καταλήξουν σε ένα νέο σύστημα. Που για πολλούς φαντάζει γόρδιος δεσμός αφού πρέπει να έχουν ελπίδες διορισμού τόσο οι παλιοί όσο και οι νέοι εκπαιδευτικοί.

Επιβεβαίωση του xenesglosses.eu: Η ρύθμιση για τους πίνακες αναπληρωτών στο ΑΣΕΠ


 

3 Σχόλια

  1. Αλλάζουν όλα, αλλά παραμένει ως έχει η μοριοδότηση. Αυτό μοίαζει με τεστάκι προσδιορισμού δείκτη IQ.

  2. Μία απ’ τα ίδια. Αίσχος.

  3. μοριοδοτήστε επιτέλους Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά να πάει μπροστά αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα. Να δοθεί στους εκπαιδευτικούς κίνητρα στη Δια βίου μάθηση και όχι να παραμένουν ντουβάρια με πρακτικές του 1950!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΟΣΣΣ…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...