Home / Featured / Ο υπουργός Παιδείας για διορισμούς, προσλήψεις,μεταβολές σχολείων

Ο υπουργός Παιδείας για διορισμούς, προσλήψεις,μεταβολές σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 3:04 μμ Μάιος 25th, 2016  


proslipseisanaplirotontopoikaiimerominies

Ρεπόρταζ: xenesglosses.eu

Μετά την έκδοση της αρ. 527/2015 Απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ -η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις για διορισμό εκπαιδευτικών από πίνακες που δεν καταρτίστηκαν από το ΑΣΕΠ- οι κείμενες διατάξεις για τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών πρέπει να επανακαθοριστούν/εναρμονιστούν. Στο πλαίσιο αυτό και μέχρι να υπάρξουν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, η μεταβατική περίοδος του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/Β΄/19-05-2010) παρατάθηκε με την αριθ. 130262/Ε1/18-08-2015 Υ.Α. (ΦΕΚ 1765 Β’, ΑΔΑ: Ω892465ΦΘ3-1ΘΓ) για το σχολικό έτος 2015-2016 μόνο για τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών από τους ισχύοντες πίνακες του ΑΣΕΠ (ήτοι των εναπομεινάντων αδιόριστων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 για τους οποίους υφίσταται πάγια διοικητική υποχρέωση απορρόφησής τους).

Τα πιο πάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση η οποία δε διαφέρει από άλλες απαντήσεις που έχουν δοθεί το τελευταίο διάστημα.

 Ο υπουργός επισημαίνει ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 553/16-12-2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. συγκροτήθηκε επιτροπή για τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των μόνιμων διορισμών, των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και συναφών  θεμάτων που σχετίζονται εν γένει με τη λειτουργία των φορέων που συναπαρτίζουν τις εν λόγω εκπαιδευτικές βαθμίδες.

 Επιπλέον, όπως προκύπτει και από σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα προχωρήσει στην πρόσληψη αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος με βάση την περσινή διαδικασία,  αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπέγραψε την κατανομή τετρακοσίων πενήντα έξι (456) επιτυχόντων (διοριστέων) του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του ΥΠΠΕΘ. Μετά τη δημοσίευση της προαναφερόμενης κατανομής στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το ΥΠΠΕΘ θα προχωρήσει στις διαδικασίες διορισμού των 456 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοριστέων του ΑΣΕΠ του 2008.

Περαιτέρω, αναφέρεται ότι  οι σχολικές μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μετατροπές) γίνονται, όπως προβλέπεται από το ΦΕΚ 1340 Β, με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις  των Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης.

Ζητούνται επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011, οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων.


 

Ένα σχόλιο

  1. Αν δεν καταργηθεί η ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου, η πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ πετιέται κυριολεκτικά αυτόματα στον κάλαθο των αχρήστων. Έτσι αξιοποιείται η εν λόγω νομολογία με μη αξιολογικά κριτήρια κατάταξης;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...