Home / Featured / Σχεδόν 1 στους 2 φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, δεν είχε την ευκαιρία ΑΣΕΠ

Σχεδόν 1 στους 2 φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, δεν είχε την ευκαιρία ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 10:01 πμ Μάιος 15th, 2016  


asep

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Οι νέοι εκπαιδευτικοί δήλωσε πριν λίγες μέρες στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας δεν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν ΑΣΕΠ και έτσι θα πρέπει να δοθεί και σε αυτούς η δυνατότητα διορισμού. Πράγματι χιλιάδες είναι οι πτυχιούχοι του 2009 και έπειτα που συνωστίζονται στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας χωρίς καμια δυνατότητα εργασίας ούτες ως ωρομίσθιοι.

Στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας εντοπίσαμε 9.533 φιλολόγους με πτυχίου από το 2009 και μετά, στους μαθηματικούς 2.503 και στους φυσικούς ο αριθμός τους φθάνει τους 1.071.  Στους πίνακες με προϋπηρεσία 88 φιλόλογοι έχουν πτυχίο μετά το 2009, οι μαθηματικοί είναι 209 και οι φυσικοί 77.

Συνολικά σχεδόν οι μισοι φιλολογοι, μαθηματικοί, φυσικοί δεν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν ΑΣΕΠ αφού πήραν πτυχίο το 2009 μετά τη διεξαγωγή του τελευταίου διαγωνισμού. Ο αριθμός τους, για τις τρεις αυτές ειδικότητες,  είναι 13481 σε συνολο 28696 εκπαιδευτικών.

Ίσως τα νούμερα αυτά να έχουν δει και στο Υπουργείο Παιδείας και να θέλουν να δώσουν την ευκαιρία και στους νέους για δυνατότητα διορισμού.

 

 


 

Ένα σχόλιο

  1. ο διαγωνισμος πρεπει να γινει γιατι περα απο τους νεους ειναι και καποιοι απο τους παλιους που θελουν να δωσουν .Ξυπνα Φιλη!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...