Home / Featured / Στα 160 εκ. ευρώ το ΠΔΕ για προσλήψεις αναπληρωτών;

Στα 160 εκ. ευρώ το ΠΔΕ για προσλήψεις αναπληρωτών;

Δημοσιεύτηκε: 12:08 μμ Μάιος 30th, 2016  


sxoleiomathimamathitesdaskaloskathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα καλύψει το Υπουργείο Παιδείας το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργεί το μειωμένο ΕΣΠΑ για το 2016-2017. Σύμφωνα με πληροφορίες του xenesglosses.eu το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το ΠΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας.

Για να υπάρξει χρηματοδοτική διεύρυνση του ΠΔΕ θα πρέπει να κατατεθεί σχετική ρύθμιση στη Βουλή, ενδεχομένως τις επόμενες μέρες, με την οποία θα αυξάνονται τα όρια του ΠΔΕ όπως έγινε και το προηγούμενο σχολικό έτος.

Αν το Υπουργείο εξασφαλίσει 160 εκ ευρώ από το ΠΔΕ και  περίπου 90 εκ. από το ΕΣΠΑ τότε θα πλησιάσει το ποσό που διέθεται το 2015-2016 για προσλήψεις αναπληρωτών όταν είχε περίπου 110 εκ από το ΠΔΕ και 160 εκ. από το ΕΣΠΑ.

Ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει δώσει ακόμα πληροφορίες για τον αριθμό των προσλήψεων των αναπληρωτών και έχει αρκεστεί στο να αναφέρει ότι και φέτος θα προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές. Πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 18-19.000 αναπληρωτές ενώ ξεκάθαρη εικόνα θα έχει το Υπουργείο τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Σημειώνουμε ότι ο υπουργός Παιδείας τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι φέτος για πρώτη φορά μετά απο χρόνια εκπαιδευτικοί και βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...