Home / Featured / Πρόταση ώστε ο βαθμός του απολυτηρίου να δίνει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

Πρόταση ώστε ο βαθμός του απολυτηρίου να δίνει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

Δημοσιεύτηκε: 1:40 μμ Μάιος 30th, 2016  


xenes-glwsses

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πρόταση ώστε αν ο βαθμός του Εθνικού Απολυτηρίου στο μάθημα της ξένης γλώσσας ξεπερνάει μαι τιμή ο μαθητής να παίρνει αυτόματως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας περιλαμβάνεται στα πορίσματα του Διαλόγου και συγκεκριμένα σε όσα αναφέρονται για το κοινό μάθημα των Αγγλικών.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Το μάθημα δεν θα έχει καμία σχέση με τη φροντιστηριακή διδασκαλία των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα η οποία οδηγεί αποκλειστικά σε κάποιο πτυχίο πιστοποίησης, αλλά θα εστιάζεται στην πολιτιστική διάσταση της γλώσσας:λογοτεχνία, δοκίμιο, θέατρο,εφημερίδες και περιοδικά, θέματα σχετικά με άλλα γνωστικά αντικείμενα θα πιστσυμπεριλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Μεγάλο μέρος του αναλυτικού προγράμματος θα συνδέεται με θέματα Πολιτισμού, Πολιτικών Δικαιωμάτων,Ευρωπαϊκής
Ολοκλήρωσης, Περιβαλλοντικής Προστασίας κλπ
Στο βασικό επίπεδο θα παρέχεται σε ένα γλωσσικό επίπεδο Β2 στη Α τάξη του νέου Λυκείου και θα καταλήγει σε ένα επίπεδο Γ1 στη Β τάξη του νέου Λυκείου. Μάλιστα θα μπορούσε να θεσπιστεί ότι ανο βαθμός στο Εθνικό Απολυτήριο ξεπερνάει μία τιμή (60% για παράδειγμα) ο μαθητής να παίρνει αυτομάτως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
Αντίστοιχα το υψηλό επίπεδο θα αφορά μαθητές που ήδη από τη Β Λυκείου έχουντελειώσει με το θέμα της γλωσσομάθειας των Αγγλικών, οπότε θα μελετούν σε βάθος θέματα πολιτισμού, πολιτικής ιστορίας κλπ.
Να σημειώσουμε ότι στην ενότητα για την αντιμετώπιση της Παραπαιδείας αναφέρονται τα εξής για τα αγγλικά:
Ειδικά για το μάθημα των Αγγλικών να τονίσουμε ότι το προτεινόμενο μάθημα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την προετοιμασία που κάνουν τα παιδιά για να αποκτήσουν πτυχίο ξένης γλώσσας. Τουναντίον έχει να κάνει με την ουσιαστική εκμάθηση της γλώσσας και όχι με την απόκτηση κάποιου προσόντος, άρα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών δεν έχουν καμία βοήθεια να προσφέρουν στο μαθητή.

 

Ένα σχόλιο

  1. Θα γελάσει κάθε πικραμένος. Όσοι περάσαμε από Λύκειο και από ελληνικό σχολείο γενικά, ξέρουμε ότι εάν είσαι καλό παιδί το 60% το έχεις στο τσεπάκι, τουλάχιστον στο απολυτήριο. Θα γεμίσει η χώρα γλωσσομαθείς που θα ξέρουν εκτος από το good morning και το this is a book. (Να μην ξεχάσουμε ότι θα παίρνουν και τα μόρια γλωσσομάθειας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ…)

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...