Home / HEADER-NEWS / Ομολογία Φίλη: Η πρόταση για διορισμούς έχει μπλοκαριστεί από την Τρόικα

Ομολογία Φίλη: Η πρόταση για διορισμούς έχει μπλοκαριστεί από την Τρόικα

Δημοσιεύτηκε: 10:11 πμ Μάιος 6th, 2016  


brick-1235940_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αναφορά στο θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών έκανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην τοποθέτηση του για τη συζήτηση του νομοσχεδίου, αποκαλύπτοντας ότι η πρόταση έχει μπλοκαριστεί από την τρόικα, διότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση του Προγράμματος.

Σκοντάφτει στο γενικό θέμα των διορισμών του Δημοσίου, τόνισε ο Νίκος Φίλης εκφράζοντας και την πίστη ότι θα λυθεί κάποια στιγμή -συντόμως- και έτσι θα βρούμε τη διαδικασία για να προχωρήσουμε σε αυτήν σταδιακά τους διορισμούς.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το θέμα των διορισμών γόρδιο δεσμό της εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι  χωρίς διορισμούς, με την ανακύκλωση του συστήματος των αναπληρωτών, δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο. Λειτουργεί οριακά και με τρόπο ο οποίος δεν τιμά συνολικά τη χώρα μας.

Για ακόμη μια φορά ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στην πρόταση του Υπουργείου για 20.000 διορισμούς μέχρι το 2018 η οποία όπως προαναφέρθηκε έχει μποκαριστεί γιατί έχει να κάνει με την αξιλόγηση.

«Είναι προφανές ότι η εκπαίδευση «κουβαλάει το σταυρό του μαρτυρίου» που έχει να κάνει με τα μνημόνια, που έχει να κάνει με την κρίση, που έχει να κάνει με τη διάλυση και την κατασπατάληση πέντε Κοινοτικών Πλαισίων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πλούτος μεγάλος εισέρρευσε και στην εκπαίδευση, αλλά δυστυχώς λίγα πράγματα είδαν οι μαθητές και οι καθηγητές από αυτήν την πλουσιοπάροχη επιχορήγηση! Αλλού πήγαν, στους «χρυσοκάνθαρους», στις διάφορες προσλήψεις, στις διάφορες προμήθειες που έγιναν και βεβαίως και σε μία αντίληψη ομηρίας των νέων παιδιών, γιατί οι αναπληρωτές είναι ένα σύστημα ομηρίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα» δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι στόχος είναι  να προωθήσουμε ως Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη σταδιακή αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για την εκπαίδευση από το 2,8% που είναι σήμερα στον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, που είναι πάνω από το 4%!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...