Home / Featured / ΟΑΕΔ: Πιλοτική τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ. Έως Δευτέρα 30/5 οι αιτήσεις

ΟΑΕΔ: Πιλοτική τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ. Έως Δευτέρα 30/5 οι αιτήσεις

Δημοσιεύτηκε: 11:45 πμ Μάιος 28th, 2016  


OAED

Τη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε νέους, κατόχους πτυχίου του Δευτεροβάθμιου Κύκλου Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου των τελευταίων σχολικών ετών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης κατάρτισης και εργασίας δίνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μέσα από θεσμό της Τάξης Μαθητείας.

Η Τάξη Μαθητείας θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, στα ΕΠΑΛ Κορωπίου Αττικής και 2° ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αντίστοιχα και θα αφορά πτυχιούχους των τομέων Ηλεκτρολογίας και Γεωπονίας. Συνολικά θα προσφερθούν έως 50 θέσεις μαθητευόμενων πτυχιούχων των πιο πάνω τομέων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18-24 ετών.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας».

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 17,12 €.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.minedu.gov.gr/ από την Τρίτη 24 Μαΐου έως την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 24:00.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.minedu.gov.gr/

www.dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...