Home / HEADER-NEWS / Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το χρόνο απουσίας των αναπληρωτών

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το χρόνο απουσίας των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:02 πμ Μάιος 17th, 2016  


ekpaideytikos

 

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κατ’ ακουλουθία των προεκτεθέντων στο τεθέν ερώτημα προσήκει η απάντηση ότι ο χρόνος απουσίας των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την εργασία τους λόγω νομίμως χορηγηθείσας γονικής άδειας των άρθρων 50 και 51 του ν. 4075/2012 δεν συνιστά χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας κατά την έννοια του άρθρου 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 και του άρθρου 3 του ν. 3848/2010.

 

Τα πιο πάνω αναφέρονται σε Γνωμοδότηση του Γ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο οποίο υποβλήθηκε ερώτηση από το Τμήμα Διορισμών του Υπουργείου για το άν o χρόνος απουσίας των  προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την εργασία τους λόγω νομίμως χορηγηθείσας γονικής άδειας των άρθρων 50 και 51 του ν. 4075/2012 λογίζεται ταυτόχρονα και ως χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας κατά την έννοια της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 και του άρθρου 3 του ν. 3848/2010, για μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ.

Στην ερμηνεία –ανάλυση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Από τις προπαρατεθείσες διατάξεις στο περιεχόμενο των οποίων  αναφέρεται και η ερωτώσα υπηρεσία στο έγγραφό της θέτουσα στη συνέχεια το εξεταζόμενο ερώτημα, συνάγονται τα ακόλουθα:

α. Με τις διατάξεις των άρθρων 48 έως 54 του ν. 4075/2012,

-με τον οποίο ενσωματώθηκε στο Εθνικό Δίκαιο η Οδηγία 2010/18/ΕΕ του Συμβουλίου της 8ης Μαρτίου 2010, σχετικά με την εφαρμογή της αναθεωρημένης συμφωνίας-πλαισίου για τη γονική άδεια εργαζομένων-, που εφαρμόζονται σε όλους τους εργαζόμενους γονείς (φυσικούς, θετούς ή αναδόχους), που

απασχολούνται στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή μορφής απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου, ορίζεται ότι ο εργαζόμενος γονέας έχει δικαίωμα γονικής άδειας ανατροφής του παιδιού μέχρις ότου συμπληρώσει την ηλικία των έξι (6) ετών, εφ’ όσον έχει συμπληρώσει ένα (1) χρόνο συνεχόμενης ή διακεκομμένης εργασίας στον ίδιο εργοδότη.

 

Η άδεια ανατροφής είναι άνευ αποδοχών, αποτελεί ατομικό δικαίωμα κάθε γονέα, χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης, χορηγείται εγγράφως εφάπαξ ή τμηματικά, με βάση σχετική αίτηση του εργαζόμενου, όπου διευκρινίζεται η έναρξη και η λήξη της, για περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

 

Η γονική άδεια ανατροφής του άρθρου 50 λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τον υπολογισμό των αποδοχών, τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας απουσίας και του επιδόματος αδείας, την επαγγελματική εξέλιξη, καθώς και για τον υπολογισμό της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης του εργαζομένου.

 

Aπό την σαφή διατύπωση της ως άνω διάταξης του άρθρου 52 του ν.4075/2012 προκύπτει ότι η γονική άδεια ανατροφής του άρθρου 50 υπολογίζεται κατά πλάσμα δικαίου ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας περιοριστικά για τις σ’ αυτό αναφερόμενες περιπτώσεις, μόνο για τις περιοριστικά σ’ αυτό αναφερόμενες περιπτώσεις, μη επιτρεπομένης της διασταλτικής ερμηνείας και της αναλόγου εφαρμογής λόγω της φύσεως της διάταξης ως στενά ερμηνευτέας.

 

β. Περαιτέρω,όπως προκύπτει από τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3848/2010 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο για την κάλυψη παροδικών αναγκών της εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι δε συμβάσεις τους λήγουν αυτοδικαίως με το τέλος του διδακτικού έτους, όπως προβλέπεται στο άρθρο 17 παρ. 3 ν.1566/1985.

 

Η ως άνω σχέση εργασίας διέπεται από τις διατάξεις του κεφαλαίου Δ (άρθρα 64 επομ.) του π.δ. 410/1988 «προσωπικό για κάλυψη παροδικών αναγκών» αλλά και από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται ειδικώς από αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 89 του ίδιου  προεδρικού διατάγματος .

 

γ. Με τη διάταξη του άρθρου 3 του ν. 3848/2010 προβλέπεται ότι η πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού λαμβάνεται υπ’ όψιν προκειμένου να προσαυξηθεί η βαθμολογία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για τον διορισμό σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών (πρβλ. Ολ. Σ.τ.Ε. 527/2015 για τη συνταγματικότητα της διάταξης).

 

Στις αναφερόμενες στο άρθρο 52 του ν.4075/2012 Περιπτώσεις δεν περιλαμβάνεται η περίπτωση της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας κατά την έννοια του άρθρου 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 και του άρθρου 3 του ν. 3848/2010 για μοριοδότηση από το Α.Σ.Ε.Π.

Δηλαδή δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής (εκπαιδευτικής) προϋπηρεσίας, ο χρόνος απουσίας των προσωρινών αναπληρωτών από την εργασία τους, λόγω νομίμως χορηγηθείσας γονικής άδειας κατ ́εφαρμογή των διατάξεων του ν.4075/2012.

 

δ. Από το σύνολο των ανωτέρω προκύπτει ότι ως προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή εκπαιδευτικού για την ένταξή του στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών νοείται η πραγματική παροχή υπηρεσιών διδασκαλίας με την ιδιότητα του αναπληρωτή εκπαιδευτικού, η οποία και δικαιολογεί, άλλωστε, το διορισμό του σε θέση μονίμου εκπαιδευτικού με τα ποσοστά που οι ως άνω διατάξεις προβλέπουν, με βάση την υπάρχουσα διδακτική εμπειρία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού (Σχ. Γν. ΝΣΚ 68/2005 και 412/2008)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...