Home / Featured / Νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί σε Κέντρα Κοινότητας. Πως θα γίνουν οι προσλήψεις

Νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί σε Κέντρα Κοινότητας. Πως θα γίνουν οι προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 1:42 μμ Μάιος 6th, 2016  


ERGASIA

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μέσω ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν τα «Κέντρα Κοινότητας» για τη στελέχωση των οποίων και ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν μπορούν να προσληφθούν νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ειδικοί παιδαγωγοί, σύμφωνα και με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το «Κέντρο Κοινότητας», ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως ορίζονται σε ΚΥΑ , δύναται να στελεχώνεται από προσωπικό πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με σύμβαση ΙΔΟΧ ή μίσθωσης έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης  νομοθεσίας, από τις κάτωθι ειδικότητες:

− Πτυχιούχος ΑΕΙ/ ΤΕΙ με ειδίκευση ή/και εμπειρία στη μαθησιακή στήριξη και την δημιουργική ενασχόληση παιδιών (Νηπιαγωγοί, Εκπαιδευτικοί, Ειδικοί Παιδαγωγοί  κλπ).

Για τις προσλήψεις στα Κέντρα Κοινότητας αναφέρθηκε η κα Θεανώ Φωτίου στο πλαίσιο επίκαιρης απάντησης στη Βουλή. Η ίδια έδωσε την πληροφορία ότι τα  Κέντρα Κοινότητας είναι νέος θεσμός και ως νέος θεσμός θα ακολουθήσουν τις διαδικασίες αυτές που απαιτούνται από τα ΕΣΠΑ. Δηλαδή, οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες που δεν θα κάνει το ΑΣΕΠ  αλλά με διαδικασίες σαν του ΑΣΕΠ. Άρα, θα διατηρούνται όλες οι νομοτέλειες του ΑΣΕΠ, αλλά δεν θα γίνουν από το ΑΣΕΠ, θα γίνουν από τους δήμους.

Η κα Φωτίου πρόσθεσε ότι με αυτήν την έννοια, η μοριοδότηση που έχουμε κάνει είναι και νόμιμη -την έχουμε εξετάσει- και βεβαίως φέρνει όλους όσους είχαν εμπειρία στις «δομές φτώχειας», υψηλότερα από τη μοριοδότηση των ανέργων, διότι περί αυτού επρόκειτο, να μπορούν να έχουν προτεραιοποίηση. Λοιπόν, δεν είναι ανάγκη. Είναι περίπου οκτακόσιοι, εννιακόσιοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στις «δομές φτώχειας». Είναι πολύ συμπαθείς άνθρωποι, όμως έχουν εξαπατηθεί πάρα πολύ όλον αυτόν τον καιρό και από τα ΜΜΕ και από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κ.λπ., λέγοντάς τους διάφορα πράγματα. Έχουν καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει.


 

4 Σχόλια

  1. Καλησπέρα στους διαχειριστές και χρόνια πολλά
    Μια ερώτηση: Γαιτί αναφέρετε ξεχωριστά ‘Νηπιαγωγωγοί, εκπαιδευτικοί,» το διαχωρίζετε στον τίτλο και στο κείμενο; Οι νηπιαγωγοί δε φέρουν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού;

    • Απλά στους άλλους εκπαιδευτικούς είναι λίγο θολό το τοπίο των ειδικοτήτων που θα ζητηθούν… ξέρουμε για καλλιτεχνικών, γυμναστές αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς.

  2. Ήθελα να σας ρωτήσω ποτε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις προσληψεις στα Κέντρα Κοινότητας.Ειμαι νηπιαγωγος και μ ενδιαφέρει παρα πολυ.Επισης αν θα πάρει νηπιαγωγούς ο δημος Κοζανης και ευρύτερα η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα κέντρα κοινότητας της Κοζανης και γύρω περιοχών.Ευχαριστω πολυ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...