Home / Featured / Μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα που ενδιαφέρει και πτυχιούχους ανθρωπιστικών επιστημών

Μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα που ενδιαφέρει και πτυχιούχους ανθρωπιστικών επιστημών

Δημοσιεύτηκε: 9:41 πμ Μάιος 3rd, 2016  


ptyxio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων παρουσιάζει η ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Βιοηθική που δέχεται αιτήσεις αυτή την περίοδο (9-24/5). Πρόκειται για ΜΠΣ που δεν έχει δίδακτρα ( δε γίνεται κάποια αναφορά στην τροποποίηση του κανονισμού).

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΔΩ

Το Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Βιοηθική, που οργανώνεται από τα Τμήματα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ιατρικής, Βιολογίας και Κοινωνιολογίας  του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως υποψήφιοι γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ως ισοτίμων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Αίτηση συμμετοχής* (σχετικό έντυπο στο: https://bioethics.fks.uoc.gr)

-Αντίγραφο Πτυχίου ή Πτυχίων (και Πιστοποιητικό αντιστοιχίας ή ισοτιμίας από

ΔΙΚΑΤΣΑ/Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., για πτυχιούχους ξένων Πανεπιστημίων).

-Πιστοποιητικό Σπουδών με αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων, όπου αναγράφεται και ο βαθμός πτυχίου

-Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Υπόμνημα* (μέχρι 1000 λέξεις), στο οποίο αναφέρονται τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του/της υποψηφίου/ας, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους επιθυμεί να αναλάβει σπουδές στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

-Πιστοποιητικά κατοχής αγγλικής γλώσσας

-Ανάτυπα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, αντίγραφα συγγραφικού έργου (εφόσον υπάρχουν)

-Δύο συστατικές επιστολές

-Δύο φωτογραφίες ταυτότητας

Αίτηση συμμετοχής και το Υπόμνημα αποστέλλονται σε μορφή κειμένου word  (.doc)   και  σε ηλεκτρονική μορφή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση tzanouds@uoc.gr

Επιλογή

Κατά την επιλογή, συνεκτιμώνται το αποτέλεσμα της συνέντευξης, ο βαθμός πτυχίου, ο βαθμός επιτυχίας σε συναφή με το Πρόγραμμα μαθήματα, η άρτια γνώση της αγγλικής, προηγούμενη εμπειρία, ενδεχόμενες δημοσιεύσεις ή επιστημονικές εργασίες και συστατικές επιστολές.
Η συνέντευξη καλύπτει θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος και αποβλέπει στη διαπίστωση της γενικής κατάρτισης των υποψηφίων και της ικανότητάς τους να ανταποκρίνονται στις ουσιαστικές απαιτήσεις του Προγράμματος, συνεκτιμώντας το κίνητρο και το ενδιαφέρον αλλά και την επιστημονική επάρκειά τους σε σχέση με τη Βιοηθική. Σε περίπτωση που, με βάση τα υποβληθέντα πιστοποιητικά, δεν προκύπτει το απαιτούμενο επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας, ο/η υποψήφιος/α καλείται σε εξέταση.

Η επόμενη διαδικασία επιλογής θα λάβει χώρα την Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2016, στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.
Αιτήσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Γραμματεία του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (υπόψη κ. Στ. Τζανουδάκη), Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη, 74100 Ρέθυμνο, από 09 – 24 Μαΐου 2016.

Περισσότερα

Ιστοσελίδα

Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να εργασθούν σε όλους τους κλάδους του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα που αφορούν την εκπαίδευση, την έρευνα, τη διαμόρφωση και τον έλεγχο πολιτικών σε συναφή προς το αντικείμενο πεδία. Ορισμένοι εξ αυτών, οι οποίοι είναι ήδη εργαζόμενοι σε τομείς όπως εκείνος της υγείας, επιστρέφουν στο επαγγελματικό τους πεδίο με βαθύτερη κατανόηση των ηθικών προβλημάτων που συνήθως καλούνται να αντιμετωπίσουν. Οι απόφοιτοι, γενικά, μπορούν να εργασθούν:

  • ως διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό σε Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.
  • ως επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό σε κέντρα και υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
  • ως καθηγητές αυξημένων προϊόντων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σε συνδυασμό με το κατάλληλο πρώτο πτυχίο)
  • ως σύμβουλοι σε φορείς και υπηρεσίες που εφαρμόζουν ή επεξεργάζονται ρυθμίσεις και κανόνες, όπως νομοπαρασκευαστικές και συμβουλευτικές επιτροπές, επιτροπές ηθικής και δεοντολογίας, επιτροπές ελέγχου, αλλά και συλλογικά όργανα των αρμοδίων επιστημονικών κοινοτήτων (Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, κλπ.)
  • ως στελέχη διοίκησης στο δημόσιο τομέα, σε Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Γεωργίας, το Υπουργείο Βιομηχανίας
  • ως στελέχη διοίκησης σε Υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε θέσεις που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, τη διαχείριση, προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, με την εφαρμογή και τον έλεγχο της πολιτικής υγείας και της περιβαλλοντικής πολιτικής της πολιτείας
  • ως σύμβουλοι σε οργανισμούς σχετικούς με την τεχνολογία τροφίμων, την παραγωγή φαρμάκων, σε φορείς εκμετάλλευσης βιολογικών προϊόντων, σε εταιρίες βιοτεχνολογίας
  • ως στελέχη σε τομείς του πολιτισμού, ΜΜΕ, εκδοτικούς οργανισμούς
  • ως σύμβουλοι σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων βιοηθικής αγωγής
  • ως
    – (Πηγή: Ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ)
  • ως
    – (Πηγή: Ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ)

ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΔΩ – ΜΕΡΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ – ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...