Home / HEADER-NEWS / Γ. Μαυρωτάς: «Για την Κυβέρνηση ο νόμος της, αγιάζει τη νομοθετική πρακτική».

Γ. Μαυρωτάς: «Για την Κυβέρνηση ο νόμος της, αγιάζει τη νομοθετική πρακτική».

Δημοσιεύτηκε: 6:33 μμ Μάιος 6th, 2016  


maurotas

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ο βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί των άρθρων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Μαυρωτάς πρότεινε, με σκοπό την καλύτερη ενοποίηση του χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, τη συγχώνευση του Εθνικού Συμβουλίου ‘Ερευνας και Καινοτομίας με το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. ‘Ελαβε θέση υπέρ των ανοικτών διαδικασιών εξέλιξης των Ερευνητών στην καταληκτική βαθμίδα  κατά αντιστοιχία με τα ισχύοντα στα Πανεπιστήμια. Στάθηκε θετικά απέναντι στη δυνατότητα διάθεσης έως 50% του αδιάθετου αποθεματικού του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων ‘Ερευνας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών, τονίζοντας όμως πως αυτό πρέπει να προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των Συμβουλίων Ιδρύματος που άλλωστε εγκρίνουν τον προϋπολογισμό και απολογισμό των ιδρυμάτων.

Ο κ. Μαυρωτάς στάθηκε στη στάση της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Αναγνωστοπούλου η οποία, κατά τη χθεσινή ομιλία της, πανηγύρισε το «ξεδόντιασμα» των Συμβουλίων ως συνέπεια της πραγματικότητας, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι συγγενείς του δυναμικές μειοψηφίες υπέσκαψαν εξ αρχής τοN θεσμό και απορώντας πώς είναι δυνατόν να υπερηφανευόμαστε για τους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό αλλά να μην επιθυμούμε την αφιλοκερδή προσφορά της εμπειρίας και των υπηρεσιών τους.

Επανήλθε στην επίμαχη παράγραφο 7 του άρθρου 33 του σχεδίου νόμου περί της δυνατότητας μετάταξης αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι., ζητώντας για πολλοστή φορά, την απόσυρση των δύο φωτογραφικών προϋποθέσεων, της διετούς προϋπηρεσίας μετά την απόκτηση διδακτορικού και της μη ισχύος της 5ετίας μεταξύ μετατάξεων που υπαγορεύει ο υπαλληλικός κώδικας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα έγινε αποδεκτή από την Υπουργό, βουλευτική τροπολογία που μετέτρεπε τους Ε.ΔΙ.Π. σε Επίκουρους Καθηγητές!* Θα ήταν το πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ δηλαδή…

Τέλος, επέκρινε την κοινοβουλευτική πρακτική της κυβέρνησης με την κατάθεση όχι μόνο υπερβολικού αριθμού τροπολογιών αλλά και νομοτεχνικών βελτιώσεων επ’ αυτών. Ειδικότερα, στάθηκε αρνητικά στην τροπολογία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. περί επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς ενώ το περιεχόμενό της είχε, προφανώς, θέση στο κυρίως σχέδιο νόμου, το Υπουργείο επέλεξε να αποφύγει την επί της ουσίας συζήτηση, εισάγοντας τροπολογία της τελευταίας στιγμής και  παρακάμπτοντας, έτσι, την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

*Μετά την ομιλία του κ. Μαυρωτά η Αναπληρώτρια Υπουργός απέσυρε την τροπολογία αυτή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...