Home / Featured / Φίλης:Έρχονται οι πρώτες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας

Φίλης:Έρχονται οι πρώτες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας

Δημοσιεύτηκε: 10:25 πμ Μάιος 29th, 2016  


pin-board-978197_640

Οι πρώτες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα έρχονται από το Σεπτέμβριο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ τίθεται σε εφαρμογή το ενιαίο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και στα νηπιαγωγεία η εγγραφή των προνηπίων 4 ετών που θα δώσει ανάσα στη λαϊκή και μεσαία οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην Ημερησία. Χαρακτηριστικά τα τρία βασικά σημεία των αλλαγών που παρουσίασε ο υπουργός είναι τα εξής:

ΣΤΟΝΑΣΕΠ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

  1. Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο  ενδυναμώνονται και ισχυροποιούνται τα νηπιαγωγεία, αφού εξασφαλίζεται και η εγγραφή μεγάλου αριθμού νηπίων ηλικίας 4 ετών (προνήπια) σε αυτά. Πρόκειται για μέτρο που θα δώσει οικονομική ανάσα στη λαϊκή και μεσαία οικογένεια που αναγκάζεται να καταφεύγει σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
  2. Επίσης, θα λειτουργήσει το Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο με διάχυση των γνωστικών αντικειμένων του ΕΑΕΠ και εξορθολογισμό του ωρολογίου προγράμματος ώστε να μην εξουθενώνει τους μαθητές.
  3. Στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση θα γίνουν κάποιες πρώτες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα ενώ  στην επί δεκαετίες- περιφρονημένη τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, προχωρήσαμε ήδη στην τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, θεσμοθετώντας 4ο σχολικό έτος στα ΕΠΑΛ, προαιρετικό και επιδοτούμενο, για όσες και όσους αποφοίτους επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές που θα αναβαθμίσουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ώστε, να εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, να διαμορφώνει ένα ρεαλιστικό όραμα  για τους εκπαιδευτικούς και να δίνει ασφαλείς  επαγγελματικές διεξόδους  στους μαθητές και στις μαθήτριες, που την επιλέγουν.

Σημειώνουμε ότι για τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα το xenesglosses.eu έχει ήδη γράψει ότι εξετάζονται εδώ και μέρες αλλαγές στην κατεύθυνση του περιορισμού των ωρών διδασκαλίας, καθώς φαίνεται ότι θέση του Υπουργείου, όπως αποδείχθηκε από τις αλλαγές στα δημοτικά είναι ο περιορισμός των 7ωρων.


 

2 Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;;;;;;Τα προνήπια τα τελευταια 8 χρονια που εγω τουλάχιστον δουλευω στο δημοσιο, πηγαινουν μια χαρα στα νηπιαγωγεια μαζι με τα νηπια…δεν εχω καταλάβει γιατι οι πανηγυρισμοι σαν να προκειται για κατι νεο!
    Και καλά να λέει ο Φίλης αυτη τη μπουρδα για τα προνηπια αλλά γιατι ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ,ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ χωρις κανεις να μιλαει…
    μάλλον δε δινει πλεον κανεις ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ…!ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩς!;

    • ΠΕΣΤΑ…. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ,ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ,ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...