Home / Featured / Φίλης: Προφανώς θα υπάρξει διορισμός των αναπληρωτών που επι χρόνια υπηρετούν στην εκπαίδευση

Φίλης: Προφανώς θα υπάρξει διορισμός των αναπληρωτών που επι χρόνια υπηρετούν στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 3:25 μμ Μάιος 18th, 2016  


filis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Φέτος οι προσλήψεις θα είναι περιορισμένες γιατί υπήρξε το θέμα με την καθυστέρηση της αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα στο ραδίοφωνο «Στο Κόκκινο» ο Νίκος Φίλης. Απαντώντας, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που χρειάζονται ο υπουργός δήλωσε ότι απαιτούνται 20.000 αναπληρωτές.

ΟΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Επίσης, τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν κάναμε φέτος διορισμούς θα κάνουμε την επόμενη χρονιά.  «Το να πάρει μόνιμους εκπαιδευτικούς είναι μια διαδικασία. Προφανώς δε μπορείς να κάνεις διαδικασία ΑΣΕΠ, γιατί με ΑΣΕΠ τους παίρνεις τους ανθρώπους, ένα σύστημα» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δε μπορείς να κάνεις διαδικασία ΑΣΕΠ  σε 1-2 μήνες, πιθανόν θες μια μεγαλύτερη περίοδο.

Ο υπουργός προβλέπει προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών ενώ σημείωσε ότι «προφανώς θα υπάρξει διορισμός των αναπληρωτών που επί χρόνια υπηρετούν στην εκπαίδευση, έχουμε απέναντί τους μια ηθικοπολιτική υποχρέωση ως κράτος, ως πολιτεία, αυτούς να τους έχουμε. Επαναλαμβάνω στους μαζικούς διορισμούς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το στοιχείο των αναπληρωτών που επί χρόνια υπηρετούν στην εκπαίδευση».

ΟΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ


 

2 Σχόλια

  1. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

    Έναν να διορίσεις που δεν έχει ΑΣΕΠ- που χρόνια υπηρετεί την εκπαίδευση- και ραντεβού στα δικαστήρια.Πώς απέκτησε προϋπηρεσία αυτός χωρίς ΑΣΕΠ;

    • Πως απεκτησε προυπηρεσια; Εχει να γινει ΑΣΕΠ 7 χρονια στους δασκαλους. Μετα απο 8 χρονια σταθερης εργασιας σε ολη την Ελλαδα, (καποιοι πολυ παραπανω) ειναι δικαιο να μπουν στο μπλεντερ τυχαιοτητας του ΑΣΕΠ; Τι το παραξενο εχει η δηλωση του Φιλη (που ετσι και αλλιως αερολογια ειναι) ; Ειναι αδικη επειδη απλα δε σε συμφερει ; Και

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...