Home / Featured / Αλλαγές στους αναπληρωτές:Στο ΑΣΕΠ οι πίνακες αναπληρωτών από φέτος

Αλλαγές στους αναπληρωτές:Στο ΑΣΕΠ οι πίνακες αναπληρωτών από φέτος

Δημοσιεύτηκε: 10:38 πμ Μάιος 29th, 2016  


asep2

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται το έγκυρο ρεπορτάζ του xenesglosses.eu καθώς όπως έχουμε γράψει εξετάζεται η εποπτεία των πινάκων αναπληρωτών αλλά και οι ενστάσεις θα περάσουν στην εποπτεία του ΑΣΕΠ γεγονός που το ανέφερε και σε σημερινή του συνέντευξη στην Ημερησία ο υπουργός Παιδείας.

OI ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Χαρακτηριστικά ο υπουργός δήλωσε ότι «Η αλλαγή στο σύστημα προσλήψεων και διορισμών υπαγορεύεται από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ που δεσμεύουν την Διοίκηση. Γι αυτό επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε ένα σύστημα προσλήψεων μόνο για το σχολικό έτος 2016-2017, όπου ο έλεγχος νομιμότητας  των πινάκων κατάταξης και των ενστάσεων θα γίνει από τον ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια, μέσα από διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα να θεσμοθετήσουμε ένα σταθερό, πάγιο και δίκαιο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού».

Ο υπουργός δεν έδωσε πληροφορίες στη συνέντευξή του για τον αριθμό των αναπληρωτών απλά αρκέστηκε να αναφέρει ότι «και φέτος θα υπάρξουν χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών με δεδομένο το καθεστώς αδιοριστίας μόνιμου προσωπικού που έχει επιβληθεί τα χρόνια των μνημονίων. Σε αυτή τη φάση δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές και δεν είναι δυνατό να έχουμε ακόμη την ακριβή εικόνα των αναγκών. Τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα».

Όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό, ο υπουργός για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στο σχέδιο των 20.000 διορισμών:

«Έχουμε ένα σχέδιο τριετίας για 20.000 διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κυρίως στην πρώτη και τη δεύτερη, το οποίο έχουμε καταθέσει και στους θεσμούς για συζήτηση. Πιστεύω ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα υπάρξει το κατάλληλο δημοσιονομικό πλαίσιο για να συζητηθεί σε πολύ πιο θετική βάση το ζήτημα των μόνιμων προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και ειδικότερα στην εκπαίδευση. Είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε στο στόχο αυτό».

Να σημειώσουμε ως xenesglosses.eu ότι για την αλλαγή αυτή – να περάσουν οι πίνακες στο ΑΣΕΠ – ενδεχομένως να χρειάζεται ρύθμιση στη Βουλή, που μάλλον θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες.

 


 

7 Σχόλια

  1. ….ας πει κάποιος στον υπουργό πως είναι το ΑΣΕΠ κι όχι ο ΑΣΕΠ….έλεος!!

  2. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

    Ας πει κάποιος στον υπουργό ότι χωρίς ΑΣΕΠ δεν μπορεί να προσλάβει αναπληρωτές.

  3. Ας πει κάποιος στους συνδικαλιστές ότι εποπτεία ΑΣΕΠ και ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου δεν συμβιβάζονται ούτε μπορούν να συνυπάρξουν.

  4. ΝΑΙ ,ΝΑΙ ,ΝΑΙ! «ας πει κάποιος…ας πει κάποιος…ας πει κάποιος» γιατι εμεις βαριομαστε «να το πουμε» … που να σηκωνόμαστε τώρα απο την καναπεδαρα μας…! ας τον αφησουμε μωρε μέχρι κάποιος άλλος να «του πει», να μπουρδολογεί και να καταστρέφει… η καμπανα που χτυπάει , χτυπάει γι άλλους κι όχι για μας!

    • Ακόμα κι αν σηκωθούμε απο τον καναπέ, ακόμα κι αν στείλουμε σχετικό ερώτημα προς τον Υπουργό κανένας δεν πρόκειται να μας απαντήσει, διότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι οι συνδικαλιστές και τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων υποψήφιων εκπαιδευτικών που οι πρώτοι υποστηρίζουν. Ζούμε στο κράτος της επετηρίδας, των κλειστών μη αξιολογικών πινάκων και της αυθαιρεσίας. Μέσα σ’ αυτά όμως δεν χωράει το ΑΣΕΠ. Η αξιοκρατία δεν συμβαδίζει με το μικροσυνδικαλισμό. Ας το ονομάσουν αλλιώς το φιάσκο που ετοιμάζουν, όχι πάντως ΑΣΕΠ..

  5. οκ εσυ βλεπεις αλλο τροπο αντιδρασης σε ολα αυτα περαν της απαιτησης ,διεκδικησης;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...