Home / Featured / Πότε θα λειτουργήσουν νέα πρόγραμματα στα ΚΔΒΜ για εκπαιδευομένους και εκπαιδευτές

Πότε θα λειτουργήσουν νέα πρόγραμματα στα ΚΔΒΜ για εκπαιδευομένους και εκπαιδευτές

Δημοσιεύτηκε: 10:09 πμ Απρίλιος 29th, 2016  


kdvm

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός για τη λειτουργία των ΚΔΒΜ στο νέο ΕΣΠΑ, ο οποίος έχει ήδη εγκριθεί, είναι 27.000.000 ευρώ περίπου, όσα δηλαδή έχουν απομείνει μετά την ολοκλήρωση της φάσης παράτασης του έργου τον Φεβρουάριο του 2016. Τα νέα Τεχνικά Δελτία του έργου για την περίοδο του ΕΣΠΑ μέχρι το 2020 θα κατατεθούν άμεσα και μετά την έγκρισή τους, θα επιτρέψουν τη λειτουργία νέων τμημάτων ΚΔΒΜ από το Σεπτέμβριο του 2016. Η νέα πρόταση έχει σχεδιαστεί στη βάση ενός εξορθολογισμού των δαπανών.

Τις πιο πάνω πληροφορίες δίνει ο υπουργός Παιδείας μέσα από γραπτή του απάντηση, ενώ ενημερώνει ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της Διαχειριστικής Αρχής, η περίοδος υλοποίησης του φυσικού αντικείμενου του Έργου παρατάθηκε και έληξε στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ενώ η περίοδος υλοποίησης του οικονομικού αντικειμένου (εκκαθάριση δαπανών) ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου 2016. Η περίοδος υλοποίησης του οικονομικού αντικειμένου εκ φύσεως οφείλει να εκτείνεται σε ένα ικανό διάστημα, μετά το φυσικό αντικείμενο, προκειμένου να κλείσει η κάθε εκκρεμότητα και να ξεκινήσει ομαλά η νέα περίοδος.

Ο Νίκος Φίλης επισημαίνει ότι τα ΚΔΒΜ δεν είναι σταθερές δομές, με σταθερούς χώρους λειτουργίας, αλλά προγράμματα, με την ολοκλήρωση των οποίων ολοκληρώνεται και το έργο. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να συνεχίσουν μόνο με την έγκριση νέου έργου. Στο καινούριο έργο που σχεδιάζεται θα γίνει νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τόσο για στελέχη του προγράμματος, όσο και για τους εκπαιδευτές.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...