Home / Featured / Ειδικότητες εκπαιδευτικών θα διδάσκουν από δημοτικό έως λύκειο

Ειδικότητες εκπαιδευτικών θα διδάσκουν από δημοτικό έως λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 9:57 πμ Απρίλιος 13th, 2016  


ypourgeio
Συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων και κανένας διαχωρισμός του δασκάλου από το καθηγητή, εφόσον πλέον κάποιες ειδικότητες θα διδάσκουν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ορίζει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.
Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας επίσης προβλέπεται ότι οι εγγραφές των μαθητών θα γίνονται από τον Μάιο του προηγούμενου έτους.
Η περίοδος των εγγραφών θα είναι από 1η Μαΐου έως 20 Μαΐου ώστε να γίνεται από νωρίς η καταγραφή των εκπαιδευτικών κενών.
Διαφοροποίηση υπάρχει και στον αριθμό των νηπίων που προβλέπονται για κάθε νηπιαγωγό. Μέχρι τώρα ο νόμος ορίζει ότι ο ελάχιστος νηπίων για την ίδρυση και λειτουργία μιας τάξης νηπιαγωγείου είναι 7 νήπια. Βάσει του νομοσχεδίου, ο αριθμός πέφτει στα 5 νήπια για απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές και εκτοξεύεται στα 14 στα αστικά κέντρα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το νομοσχέδιο ορίζει και αλλαγές στη διαδικασία κάλυψης των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί με κοινές ειδικότητες σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα διδάσκουν από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων. Η ρύθμιση αυτή αφορά εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, Ξένων γλωσσών, Καλλιτεχνικών, Γυμναστές, Μουσικής και Θεατρικής Αγωγής.

https://fresh-education.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...