Home / Featured / Τι αναμένεται να αλλάξει στη διαδικασία αιτήσεων για αναπληρωτές

Τι αναμένεται να αλλάξει στη διαδικασία αιτήσεων για αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 12:40 μμ Απρίλιος 21st, 2016  


icon-1250084_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σε αλλαγή του τρόπου υποβολής των αιτήσεων απόσπασης σε φορείς και υπηρεσίες προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας. Πλέον οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους με αποτέλεσμα να κερδίζεται χρόνος και εργατοώρες.

Ο υπουργός Παιδείας πριν ένα μήνα περίπου είχε αναφερθεί στην στόχευση του Υπουργείου για ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων όχι μόνο των αποσπάσεων αλλά και των αναπληρωτών και των μονίμων διορισμών. Χαρακτηριστικά είχει δηλώσει στα στελέχη εκπαίδευσης τα εξής:

«Για πρώτη φορά το τρέχον έτος, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου με στόχο οι αιτήσεις αποσπάσεων, οι αιτήσεις αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών να γίνουν ηλεκτρονικά με προφανή αποτελέσματα στη μείωση των γραφειοκρατικών βαρών, των ανθρωποωρών εργασίας και της ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών.

Η αλλαγή στον τρόπο υποβολής αιτήσεων για τις αποσπάσεις φαίνεται ότι αποτελεί και μια πρόβα για να προχωρήσουμε και στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των αναπληρωτών αν και στην περίπτωση των αναπληρωτών το εγχείρημα είναι πιο δύσκολο καθώς αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις το νέο σχολικό έτος περίσσότεροι από 100.000 αναπληρωτές. Αν τελικά το Υπουργείο καταφέρει να πετύχει και την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων που για πρώτη φορά θα ελεγχθούν από το ΑΣΕΠ αναμένεται να αλλάξει, όπως ενημερώθηκε το xenesglosses.eu, και ο αριθμός των περιοχών που επιθυμούν να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί για τις οποίες δεν θα τίθεται όριο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...