Home / Featured / Αλλάζουν σχολικά βιβλία και προγράμματα σπουδών. Να καταθέσουν παρατηρήσεις οι εκπαιδευτικοί

Αλλάζουν σχολικά βιβλία και προγράμματα σπουδών. Να καταθέσουν παρατηρήσεις οι εκπαιδευτικοί

Δημοσιεύτηκε: 7:30 μμ Απρίλιος 28th, 2016  


ekpaideytikos

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αλλαγές θα έχουμε σύντομα σε σχολικά βιβλία, ενδεχομένως από το σχολικό έτος 2017-18, και προγράμματα σπουδών. Για τα προγράμματα σπουδών  τις αλλαγές τις είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας όταν και είχε αναφέρει στα στελέχη εκπαίδευσης ότι σημαντικό ζήτημα αποτελεί για το Υπουργείο Παιδείας η στοχευμένη προώθηση αλλαγών στα προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων, ορισμένες από τις οποίες θα ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά, γι΄αυτό χρειάζεται να ληφθούν έγκαιρα αποφάσεις και να ληφθούν υπόψη στον προγραμματισμό μας.

Ο υπουργός Παιδείας είχε τονίσει τότε ότι κοινή διαπίστωση όλων είναι η αναγκαιότητα για την ελάφρυνση της ύλης και τη μείωση του εξεταστικού φόρτου των μαθητών. Ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν με μια συνολική μελέτη και αναπροσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών από το ΙΕΠ.

Πιθανόν στο πλαίσιο των αλλαγών το ΙΕΠ προχώρησε σε δυο προσκλήσεις προς τους εκπαιδευτικούς με τη μία εξ αυτών να ζητά να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους για τα Προγράμματα Σπουδών και τα Σχολικά Εγχειρίδια.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να αποστείλουν, εάν έχουν, παρατηρήσεις για τα Προγράμματα Σπουδών, τα Σχολικά Εγχειρίδια και γενικότερα το Εκπαιδευτικό Υλικό, καθώς και τις προτάσεις τους για τα αντίστοιχα θέματα. Η προσέγγιση των εκπαιδευτικών που επιτελούν το έργο τους και διατηρούν μία ενεργή σχέση με την εκπαίδευση είναι κρίσιμη για την αποτίμηση των σχετικών ζητημάτων. Τα κείμενα των εκπαιδευτικών θα μελετηθούν από ομάδα εργασίας του Ινστιτούτου και θα τροφοδοτήσουν τις όποιες αλλαγές-παρεμβάσεις στους αντίστοιχους τομείς..

Υποβάλλεται τις προτάσεις σας εδώ: https://www.iep.edu.gr/services/suggestions/

Προτάσεις για τη Γενική Εκπαίδευση

Με δεύτερη προσκλήσή του το Ι.Ε.Π. καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς να καταθέσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων της Γενικής Εκπαίδευσης (οι προτάσεις μπορούν να αφορούν σε ζητήματα λειτουργικής φύσης ή και αμιγώς διδακτικής). Το Ι.Ε.Π. κρίνει ως πολύτιμη αυτήν την επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στο έργο του. Οι προτάσεις θα καταγραφούν και θα μελετηθούν από ομάδα εργασίας του Ινστιτούτου και τα πορίσματα θα συμπεριληφθούν στις δράσεις του Ι.Ε.Π.

Παρακαλείσθε να στείλετε ένα κείμενο 500-600 λέξεων, στο οποίο πέρα από τις προτάσεις σας να καταγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος στη διεύθυνση https://www.iep.edu.gr/services/protaseis/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...