Home / Featured / 6.918 θέσεις για ανέργους και πτυχιούχους ΑΕΙ

6.918 θέσεις για ανέργους και πτυχιούχους ΑΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 9:47 πμ Απρίλιος 30th, 2016  


job

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Την πρόσληψη 6.918 ανέργων προβλέπει πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα στο πλαίσιο της Πράξης «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα (Θύλακες ανεργίας) συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων».

Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο κ.ά., που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία και την ένταξη / επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης μέσω προγραμμάτων
κοινωφελούς χαρακτήρα.
Αντικείμενο της δράσης είναι η δημιουργία απασχόλησης για 6.918 άνεργους,μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, σε δύο (2) κύκλους, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπούς φορείς (επιβλέποντες φορείς).
Η δράση περιλαμβάνει παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για κάθε ωφελούμενο, με σκοπό να  διερευνηθούν οι ανάγκες του προκειμένου να παρασχεθεί η κατάλληλη στήριξη για την επανένταξή του στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης εντός της 8μηνης απασχόλησης των ωφελουμένων με οριζόντιο χαρακτήρα. Ο αριθμός των ωφελουμένων που θα συμμετέχουν στην κατάρτιση, εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά μέσο όρο, σε ποσοστό περίπου 60% επί του συνόλου των ωφελουμένων.
Η περιγραφή της σύνθεσης απασχόλησης , κατάρτισης και συμβουλευτικής, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτημα σχετικά με τους όρους υλοποίησης της δράσης, θα προσδιοριστούν στη δημόσια πρόσκληση που θα ακολουθήσει.
Η δράση απευθύνεται σε άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ που επιπλέον είναι (εναλλακτικά):
-μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
– μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
-μακροχρόνια άνεργοι
-πτυχιούχοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ
-άνω των 29 ετών,
-ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
-εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...