Home / Featured / Στα άμεσα μέτρα οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας

Στα άμεσα μέτρα οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας

Δημοσιεύτηκε: 5:58 μμ Μάρτιος 5th, 2016  


liakos

Στα άμεσα μέτρα οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας

Οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας είναι στα άμεσα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκου.

Φέτος έγιναν προσλήψεις για Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ ενώ δεν έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ή νηπιαγωγών για τα σχολεία ΖΕΠ όπως πέρυσι. Παράλληλα οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας αν και λειτούργησαν για κάποια χρόνια στη Δευτεροβάθμια δεν λειτούργησαν ξανά.

Η κ. Λιάκος παρουσίασε το πώς λειτούργησε η Επιτροπή Διαλόγου ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές σημειώνοντας ότι η καινούργια φιλοσοφία που πρέπει να διαπερνά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από τη μια άκρη έως την άλλη, είναι Ενδυνάμωση, ενηλικίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, απογαλακτισμός από το μεγάλο προστατευτικό και παρεμβατικό κράτος. Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, ενδυνάμωση των θεσμών, ενδυνάμωση των συμμετοχικών θεσμών διαβούλευσης, ενδυνάμωση των μαθητών με επιλογές και ανάληψη ευθύνης. Ευελιξία αντί της ακαμψίας. Πρωτοβουλία με ευθύνη και απολογισμό, αντί του προληπτικού ελέγχου.

Ο κ. Λιάκος δήλωσε σήμερα ότι έχουμε εκπαίδευση διασωληνομένη από το κράτος. Ένα σιλό, όπου η κατεύθυνση είναι από τα πάνω προς τα κάτω κάνοντας λόγο για ανηλικιότητα της εκπαίδευσης. Η φιλοσοφία της εκπαίδευσης είναι ακόμη ο φορντισμός, ομοιομορφία, ομοιογένεια, ενώ μιλάμε για διαφορετικότητα και διαφοροποίηση. Οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί, και χρειάζονται αντιμετώπιση. (Παραδείγματα)

Ακολουθούν τα βασικά σημεία του κ. Λιάκου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...