Home / Featured / Πρόγραμμα Πανελλαδικών, θέσεις υποψηφίων, αριθμός εισακτέων.

Πρόγραμμα Πανελλαδικών, θέσεις υποψηφίων, αριθμός εισακτέων.

Δημοσιεύτηκε: 9:41 πμ Μάρτιος 1st, 2016  


paneladikes

Nωρίτερα σε σχέση με πέρυσι θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις φέτος και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε επίσημα χτες το υπουργείο Παιδείας, ημερομηνία που αφορά όλους τους υποψηφίους, δηλαδή όσους θα εξετασθούν με το παλιό και με το νέο σύστημα.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ταυτόχρονα η αγωνία για τους χιλιάδες υποψηφίους
Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ταυτόχρονα η αγωνία για τους χιλιάδες υποψηφίους

 

Συνεπώς οι μέρες που απομένουν για προετοιμασία δεν είναι πάρα πολλές με δεδομένο ότι φέτος το Πάσχα «πέφτει» την 1η Μαΐου και τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές, λόγω εορτών, την Παρασκευή 22 Απριλίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου, αλλά τα γυμνάσια και τα λύκεια θα… ξανακλείσουν στις 13 Μαΐου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ετοιμασίες για τις εξετάσεις. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 17 Μαΐου.

Το πλήρες πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Χτες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως και η κατάθεση των αιτήσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών των μαθητών και αποφοίτων (υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση.

Μόλις η αρμόδια υπηρεσία ολοκληρώσει την αποδελτίωση των δηλώσεων-αιτήσεων και διαπιστώσει τα ποσοστά των δηλώσεων που αφορούν το νέο και το παλαιό σύστημα εξετάσεων, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα ορίζει το ποσοστό των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι οποίες θα αντιστοιχούν στους υποψηφίους καθενός από τα δυο συστήματα.

Ο αριθμός εισακτέων

Με την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και του προγράμματος των Πανελλαδικών ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες για τις εξετάσεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι αύριο θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια της χώρας για όσους μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή. Σήμερα οι διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να προβούν στην επιλογή των διδασκόντων που θα απασχοληθούν στο Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υποχρεωμένη να αναρτήσει άμεσα τους πίνακες με τα ονόματα όλων των αιτούντων (θα επισημανθούν τα ονόματα των επιλεγέντων) σε εμφανές σημείο καθώς και στην ιστοσελίδα της. Ταυτόχρονα, θα ενημερωθούν οι μαθητές για την έναρξη του προγράμματος από τις οικείες σχολικές μονάδες τους και θα καταρτιστεί ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

EΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...