Home / Featured / Πέντε βασικά σημεία για τους διορισμούς σε απάντηση του Υπουργού

Πέντε βασικά σημεία για τους διορισμούς σε απάντηση του Υπουργού

Δημοσιεύτηκε: 10:08 πμ Μάρτιος 1st, 2016  


filis

Πέντε βασικά σημεία για τους διορισμούς σε απάντηση του Υπουργού

Σημαντικά στοιχεία για τη θέση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους διορισμούς εξάγονται για μια ακόμη μια φορά από γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας σε ερώτηση που κατατέθηκαν στη Βουλή. Ο Νίκος Φίλος τονίζει ότι κατά την παρούσα χρονική περίοδο ο εν ισχύ νόμος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ και για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής προσωπικού τόσο για τους διορισμούς μονίμων όσο και για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι ο Ν.3848/2010 (ΦΕΚ71/Α΄/19-5-2010).

Επίσης σημειώνει:

  • Η διαδικασία των διορισμών έπεται αυτής των μεταθέσεων (η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί κατά το τρέχον σχολικό έτος), της ρύθμισης τυχόν υπεραριθμιών και των μετατάξεων των μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Ο καθορισμός, δε, των περιοχών διορισμού γίνεται με βάση τις υφιστάμενες, κάθε φορά, εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις κατά τόπους Περιφερειακές Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά τον προσήκοντα έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις

  • Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με βάση τη συνταγματική (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις Δικαστικές Αποφάσεις, οφείλει να απέχει από κάθε ενέργεια που αντίκειται προς τα όσα κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Σ.τ.Ε., (αρ. 527/2015 απόφαση του Σ.τ.Ε., με την οποία κρίθηκε η συνταγματικότητα των διατάξεων των παρ. 1, 8 και 9 του άρθρου 9 του ν.3848/2010) ήτοι να διορίσει, ως μονίμους, εκπαιδευτικούς από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία και τους πίνακες των ρυθμίσεων του 24μήνου και 30μήνου.

Παράταση μεταβατικής

  • Ήδη, με την αρ. 130262/E1/18-2-2015 (ΦΕΚ 1765Β) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατάθηκε η μεταβατική περίοδος της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α) έως και το σχολικό έτος 2015-2016, κατά το μέρος που αφορά στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. 2008, και μόνο.

Νέο σύστημα διορισμών

  • Τέλος, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επεξεργάζεται προτάσεις για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των διορισμών και των προσλήψεων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...