Home / Featured / Εγκρίθηκε Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Εγκρίθηκε Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 2:41 μμ Μάρτιος 12th, 2016  


ptyxio

Εγκρίθηκε Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει από το ακαδημαϊκό έτος 2015−16 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (στο εξής Πρόγραμμα) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής − Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των ΤΠΕ, (e−Learning)» σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του Ν. 3685/2008 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Αντικείμενο − σκοπός

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η εξειδίκευση των πτυχιούχων και η έρευνα στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε). Το Πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων υψηλού επιπέδου στο γνωστικό αντικείμενο της παιδαγωγικής αξιοποίησης των Τ.Π.Ε στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (e−Learning) με έμφαση στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας και στην προετοιμασία επιστημόνων για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις: i) στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μαθησιακών περιβαλλόντων στο διαδίκτυο τόσο στο επίπεδο της σχολικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

(πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας) όσο και στο πεδίο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών καθώς και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ii) στις σχέσεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς θεσμούς, καθώς και βασικές λειτουργίες της, και iii) στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ψηφιακού διαδραστικού υλικού με βάση τις αρχές και την μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μεταπτυχιακοί τίτλοι

Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής − Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των ΤΠΕ, (e−Learning)».

Κατηγορίες Πτυχιούχων

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς με το Πρόγραμμα γνωστικού αντικειμένου.

Διάρκεια Σπουδών

Η χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Μ.Δ.Ε είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα πλήρους φοίτησης.

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε ανέρχονται σε ενενήντα (90). Συγκεκριμένα, ο φοιτητής πρέπει: (α) κατά τα δύο πρώτα εξάμηνα σπουδών να συγκεντρώσει συνολικά εξήντα (60) πιστωτικές μονάδες από την επιτυχή αξιολόγηση υποχρεωτικών μαθημάτων, στα οποία η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική, και (β) να εκπονήσει Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία η οποία πιστώνεται με τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες.

Αριθμός εισακτέων

Ο αριθμός εισακτέων στο Πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε σαράντα φοιτητές (40) ετησίως.

Προσωπικό

Στο Πρόγραμμα θα απασχοληθούν μέλη ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης,άλλων τμημάτων του ιδίου Πανεπιστημίου ή άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής, καθώς και άλλες κατηγορίες διδασκόντων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3685/2008 (ΦΕΚ 148 Α΄).

Υλικοτεχνική Υποδομή

Για την υλοποίηση του ΠΜΣ θα διατεθούν οι αίθουσες διδασκαλίας, ο σύγχρονος εξοπλισμός και οι τεχνολογικές υποδομές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕΔΙΒΕΑ)

Διάρκεια Λειτουργίας

Το ΠΜΣ θα λειτουργήσει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2020−2021, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 11α του άρθρου 80 του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195 Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δίδακτρα

Για το εν λόγω ΜΠΣ θα υπάρχουν δίδακτρα καθώς όπως αναφέρεται στο

…Το ανωτέρω ποσό θα καλυφθεί από δίδακτρα φοιτητών, δωρεές, παροχές, χορηγίες, ερευνητικά προγράμματα κ.λπ.

xenesglosses.eu

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...