Home / Featured / Διευκρινίσεις σχετικά με το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών

Διευκρινίσεις σχετικά με το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 7:09 πμ Μάρτιος 1st, 2016  


epidoma

Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις Επί Θεμάτων Ενιαίου Μισθολογίου Ν.4354/2015 (Απόσπασμα)

Β. Επί της μισθολογικής κατάταξης των υπαλλήλων (άρθρο 9).

5.Το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που προσλαμβάνεται μετά την 1-1-2016, μπορεί να αναγνωρίσει χρόνο προϋπηρεσίας για την κατάταξή του στα ΜΚ της κατηγορίας του; (ΣΣ : Αφορά στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς)

Το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που προσλαμβάνεται μετά την 1-1-2016, κατατάσσεται στο εισαγωγικό ΜΚ της κατηγορίας του. Το εν λόγω προσωπικό με αίτησή του μπορεί να ζητήσει την αναγνώριση προϋπηρεσίας του, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση για τα έτη 2016 και 2017 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προωθημένη μισθολογική εξέλιξη λόγω της αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων για τα δύο αυτά έτη. Η συνολική προϋπηρεσία των υπαλλήλων αυτών είναι δυνατόν να αναγνωρισθεί και χρησιμοποιηθεί από 1-1-2018 και εφεξής.

Γ. Επί του χρόνου και τρόπου μισθολογικής εξέλιξης (άρθρο 11).

1.Ποιων φορέων οι προϋπηρεσίες αναγνωρίζονται;

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 α του άρθρου 11, είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας (ανεξαρτήτως του τυπικού προσόντος με το οποίο διανύθηκε) που έχει προσφερθεί σε φορείς που κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του κοινοποιούμενου νόμου αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 7 (Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ κεφ. Α΄ του ν. 3429/2005) των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου (αποκλειομένων σε κάθε περίπτωση των συμβάσεων μίσθωσης έργου). Κατά συνέπεια δεν αναγνωρίζονται προϋπηρεσίες σε φορείς που σήμερα δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις του νέου μισθολογίου π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. Επίσης δεν αναγνωρίζονται προϋπηρεσίες σε φορείς που σήμερα δεν υφίστανται, εκτός εάν έχουν ενσωματωθεί ή απορροφηθεί από άλλο φορέα ο οποίος σήμερα υπάγεται στις διατάξεις του νέου νόμου, οπότε είναι δυνατή η αναγνώριση σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

ΣΤ. Επί των μεταβατικών διατάξεων (άρθρο 26).

1.Σε περίπτωση που ο υπάλληλος προσκομίσει μετά την πρώτη κατάταξη του νέου νόμου, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή προϋπηρεσία που δύναται να αναγνωρισθεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου, από πότε ισχύει τόσο η προωθημένη κατάταξη του υπαλλήλου, όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής;

Σε περίπτωση που ο υπάλληλος, μετά την 1-1-2016, προσκομίσει είτε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών είτε προϋπηρεσία, αυτά θα αναγνωριστούν από τα αρμόδια όργανα και τόσο η προωθημένη μισθολογική εξέλιξη όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής θα ισχύσουν από 1-1-2018. Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών ή η προϋπηρεσία που αποτελούν υποχρεωτικό προσόν διορισμού, για διορισμούς μετά την 1-1-2016, οπότε σε αυτήν την περίπτωση αναγνωρίζονται από την ημερομηνία διορισμού του υπαλλήλου.

Ζ. Επί της διασφάλισης αποδοχών (άρθρο 27).

1.Η προσωπική διαφορά συμψηφίζεται με τη χορήγηση οικογενειακής παροχής ή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ή απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών μετά την 1-1-2016;

Η προσωπική διαφορά της παρ. 1 του άρθρου 27 μειώνεται από κάθε αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων, λόγω μισθολογικής εξέλιξης, πλην αυτής που προέρχεται από αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου λόγω αξιολόγησης (σύμφωνα με το άρθρο 12) ή τη χορήγηση επιδόματος θέσης ευθύνης. Στην περίπτωση χορήγησης οικογενειακής παροχής ή επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ή απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών, λόγω συνδρομής των όρων και των πραγματικών συνθηκών καταβολής τους, τα σχετικά ποσά δεν συμψηφίζονται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά.

Πηγή : Υπουργείο Οικονομικών (Διαβάστε περισσότερα)

Το νέο βαθμολόγιο που θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς

Νόμος 4369/2016 (ΦΕΚ 33/Α/26-2-2016)

Άρθρο 25 – Βαθμολογική διάρθρωση θέσεων

  1. Οι θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (TE), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) κατατάσσονται σε πέντε (5) συνολικά βαθμούς ως ακολούθως:

Βαθμός Α’
Βαθμός Β’
Βαθμός Γ’
Βαθμός Δ’
Βαθμός Ε’.

  1. Οι θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, TE και ΔΕ κατατάσσονται στους βαθμούς Δ΄, Γ΄, Β΄ και Α΄, από τους οποίους κατώτερος είναι ο Δ΄ και ανώτερος ο Α΄. Οι θέσεις της κατηγορίας ΥΕ κατατάσσονται στους βαθμούς Ε΄ Δ΄, Γ΄ και Β΄, από τους οποίους κατώτερος είναι ο Ε΄ και ανώτερος ο Β΄.
  2. Εισαγωγικός βαθμός των κατηγοριών ΠΕ, TE και ΔΕ είναι ο βαθμός Δ΄ και της κατηγορίας ΥΕ ο βαθμός Ε΄.

………………………………………………………………………..

  1. Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό απαιτείται:

α) Για την κατηγορία ΥΕ: Από το βαθμό Ε΄ στο βαθμό Δ΄ διετής υπηρεσία στο βαθμό Ε΄, από το βαθμό Δ΄ στο βαθμό Γ΄ δεκαετής υπηρεσία στο βαθμό Δ΄ και από το βαθμό Γ΄ στο βαθμό Β΄ δεκαετής υπηρεσία στο βαθμό Γ΄.
β) Για την κατηγορία ΔΕ: Από το βαθμό Δ΄ στο βαθμό Γ΄ διετής υπηρεσία στο βαθμό Δ΄, από το βαθμό Γ στο βαθμό Β΄ οκταετής υπηρεσία στο βαθμό Γ΄ και από το βαθμό Β΄ στο βαθμό Α΄ εξαετής υπηρεσία στο βαθμό Β.
γ) Για την κατηγορία TE: Από το βαθμό Δ΄ στο βαθμό Γ΄ διετής υπηρεσία στο βαθμό Δ΄, από το βαθμό Γ΄ στο βαθμό Β΄ εξαετής υπηρεσία στο βαθμό Γ΄ και από το βαθμό Β΄ στο βαθμό Α΄ εξαετής υπηρεσία στο βαθμό Β΄.
δ) Για την κατηγορία ΠΕ: Από το βαθμό Δ΄ στο βαθμό Γ΄ διετής υπηρεσία στο βαθμό Δ΄, από το βαθμό Γ΄ στο βαθμό Β΄ πενταετής υπηρεσία στο βαθμό Γ΄ και από το βαθμό Β΄ στο βαθμό Α΄ εξαετής υπηρεσία στο βαθμό Β΄.

  1. Τα δύο (2) πρώτα έτη που διανύονται στον εισαγωγικό βαθμό όλων των κατηγοριών αποτελούν δοκιμαστική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40.

ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...