Home / HEADER-NEWS / Υποβολή αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2016 με το νέο σύστημα (τα έγγραφα)

Υποβολή αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2016 με το νέο σύστημα (τα έγγραφα)

Δημοσιεύτηκε: 3:10 μμ Φεβρουάριος 9th, 2016  


panelladikes_exetaseis_2
Προς Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 (mail 1 από 3)
Σας αποστέλλουμε τη συνημμένη εγλύκλιο Αίτηση-Δήλωση ΓΕΛ με το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και το σχετικό Υπόδειγμα.
Θα ακολουθήσει και επόμενη αποστολή με εγκύκλιο για το ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και για τα ΕΠΑΛ.
Παρακαλούμε να προωθήσετε το παρόν mail σε όλα τα ΓΕΛ και ΚΕΣΥΠ ευθύνης σας.
Από τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΠΕΘ.
 
…………………………………………………………………………………………….
ΟΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΔΩ ΓΕΛ / ΕΠΑΛ / ΕΠΑΛ Β
…………………………………………………………………………………………….

Πανελλήνιες 2016: Οι εγκύκλιοι για τις αιτήσεις συμμετοχής

Το Υπουργείο Παιδείας με τέσσερις εγκυκλίους που εξέδωσε κάνει γνωστές όλες τις λεπτομέρειες για τις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων .στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016.

Όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ,για το 2016 πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του Φεβρουαρίου του έτους συμμετοχής τους.

Ειδικά για το 2016, επειδή φέτος βρίσκονται σε παράλληλη εφαρμογή και στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ δύο συστήματα πανελλαδικών εξετάσεων, και εκδίδονται τέσσερις εγκύκλιοι για την Αίτηση-Δήλωση των υποψηφίων με τα αντίστοιχα συνημμένα υποδείγματα. Για λόγους εύκολης διάκρισης μεταξύ των εγκυκλίων και των υποδειγμάτων, χρησιμοποιούμε τις λέξεις παλιό σύστημα και νέο σύστημα.

«ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ θα υποβάλλουν Αίτηση – Δήλωση από 11 Φεβρουαρίου μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016.
Στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ με το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ μπορούν να συμμετάσχουν :

μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ του ν. 4186/2013 κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικών Λυκείων, ΕΠΛ( Τμημάτων Ειδίκευσης), απολυτηρίου ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄ή Β) του ν.3475/2006, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν την Ομάδα Προσανατολισμού, τον αντίστοιχο Τομέα και την αντίστοιχη ή συναφή ειδικότητα του πτυχίου τους με αυτή των ΕΠΑΛ του ν. 4186/2013, όπως έχει καθοριστεί με τις διατάξεις των αριθμ.131149/Γ2 (ΦΕΚ 2298 Β΄/27-08-2014) και 141641/Γ2 (2470 Β΄/16-09-2014 ) Υπουργικών Αποφάσεων ( Βλέπε πίνακα στο τέλος της εγκυκλίου). κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ με πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ του ν. 4186/2013, δηλαδή όσοι υποψήφιοι θα αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας από ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016.

Οι ανωτέρω υποψήφιοι υποβάλλουν Αίτηση – Δήλωση ως εξής:
1) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ στο ΕΠΑΛ φοίτησής τους χωρίς δικαιολογητικά
2) οι απόφοιτοι-κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ στο ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, συνυποβάλλοντας ευκρινές φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους
3) οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε, ΤΕΛ, Ναυτικών Λυκείων, ΕΠΛ(Τμημάτων Ειδίκευσης), στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, συνυποβάλλοντας ευκρινές φωτοαντίγραφο του πτυχίου τους.
Επισημαίνεται ότι , απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής για όλα τα Τμήματα είναι να έχουν λάβει το απολυτήριο μέχρι τέλος Ιουνίου του ίδιου έτους. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος δεν αποκτήσει απολυτήριο μέχρι τότε, η συμμετοχή στις εξετάσεις θεωρείται άκυρη. Αν ο ίδιος υποψήφιος τον επόμενο χρόνο επιθυμεί την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να συμμετάσχει εκ νέου στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όσοι έχουν απορριφθεί τα προηγούμενα έτη λόγω ανεπαρκούς φοίτησης, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου με την προϋπόθεση να έχουν αποκτήσει το απολυτήριο ή πτυχίο αντίστοιχα το Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ θα καταθέσουν Αίτηση – Δήλωση σε ημερήσιο ΕΠΑΛ.

Δείτε

όλη την εγκύκλιο

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποβάλλουν Αίτηση – Δήλωση από 11 Φεβρουαρίου μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ μπορούν να συμμετάσχουν κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑΛ ( Ομάδα Α΄) κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και εσπερινών ΕΠΑΛ (Α΄ & Β΄), που επιλέγουν να είναι υποψήφιοι με την ΟΜΑΔΑ Α΄.
Στις πανελλαδικές εξετάσεις εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) μπορούν να συμμετάσχουν: μαθητές της τελευταίας τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) και κάτοχοι απολυτηρίου εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων κάτοχοι απολυτηρίου εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιλέγουν να είναι υποψήφιοι με την ΟΜΑΔΑ Α΄.
Δυνατότητα συμμετοχής στις ανωτέρω αντίστοιχες εξετάσεις έχουν και όσοι α) έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση, αλλά δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο ΕΠΑΛ ή πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικού Λυκείου, με την προϋπόθεση να έχουν αποκτήσει το απολυτήριο ή πτυχίο αντίστοιχα τον Ιούνιο όπως και οι τελειόφοιτοι μαθητές, β) όσοι έχουν απορριφθεί τα προηγούμενα έτη λόγω ανεπαρκούς φοίτησης, με την προϋπόθεση να έχουν αποκτήσει το απολυτήριο ή πτυχίο αντίστοιχα το Φεβρουάριο.

Επισημαίνεται ότι δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) έχουν μόνο οι ανωτέρω υποψήφιοι και όχι οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ.

Οι ανωτέρω υποψήφιοι υποβάλλουν Αίτηση – Δήλωση ως εξής:

1) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) στο ΕΠΑΛ φοίτησής τους χωρίς δικαιολογητικά

2) οι απόφοιτοι-κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ στο ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, συνυποβάλλοντας ευκρινές φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους

3) οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, συνυποβάλλοντας ευκρινές φωτοαντίγραφο του πτυχίου τους

4) όσοι έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση και δεν έχουν απολυτήριο ΕΠΑΛ ή πτυχίο Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικού Λυκείου, καταθέτουν στο πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους ΕΠΑΛ την Αίτηση – Δήλωση, προσκομίζοντας βεβαίωση φοίτησης του οικείου σχολείου.
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) θα καταθέσουν Αίτηση – Δήλωση σε ημερήσιο ΕΠΑΛ και οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ ( ΟΜΑΔΑ Α΄) σε εσπερινό ΕΠΑΛ.

Η Αίτηση – Δήλωση είναι κοινή για όλους τους ανωτέρω υποψηφίους και υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Το έντυπο της Αίτησης – Δήλωσης έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu. gov. gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ), απ’ όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από το ΕΠΑΛ και να διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους. Ο υποψήφιος συμπληρώνει χειρόγραφα την Αίτηση – Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει ηλεκτρονικά ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο ΕΠΑΛ που φοιτά ή στο ΕΠΑΛ που αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του ΕΠΑΛ, αν πρόκειται για απόφοιτο.

Οι ανωτέρω υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) με υποβολή Αίτησης – Δήλωσης. Η προθεσμία υποβολής είναι αποκλειστική. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν όλοι υπεύθυνα, αναλυτικά και με ενιαίο τρόπο, ώστε να διασφαλίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι όροι ίσης μεταχείρισης των ενδιαφερομένων.

Όσον αφορά στους μαθητές εσπερινών ΕΠΑΛ Α΄ πρέπει να γίνει διεξοδική ενημέρωσή τους στην τάξη από καθηγητή που θα ορίσει ο Δ/ντής ΕΠΑΛ και ο κάθε μαθητής να υπογράψει σε κατάσταση με την οποία θα βεβαιώνεται ότι ενημερώθηκε για την Αίτηση – Δήλωση που τον αφορά και για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και ότι του χορηγήθηκε υπόδειγμα της σχετικής Αίτησης – Δήλωσης. Σε περίπτωση απουσίας μαθητών κατά την ημέρα αυτή, ενημερώνονται ενυπογράφως την επομένη. Εκτός της ανωτέρω διεξοδικής ενημέρωσης θα πρέπει να γίνει υπενθύμιση τουλάχιστον άλλες δύο φορές στην κάθε τάξη από τον υπεύθυνο καθηγητή στην έναρξη της προθεσμίας και κατά τις δύο τελευταίες μέρες της προθεσμίας.
Οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. παρελθόντων ετών οι οποίοι το σχολικό έτος 2015-2016 φοιτούν στη Δ΄ εσπερινού ΕΠΑ.Λ.(του ν. 3475/2006) για την κτήση πτυχίου ειδικότητας, δεν μπορούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Τ.Ε.Ι.) συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. Οι απόφοιτοι εσπερινού ΕΠΑ.Λ. σχολικού έτους 2015-2016 θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βάση το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015(παλαιό σύστημα) το οποίο δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. ( ν. 3748/2009) ΜΟΝΟ στους κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ.

Η παραπάνω κατηγορία υποψηφίων έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει θέση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ΜΟΝΟ δια μέσου συμμετοχής στις εξετάσεις του Γενικού Λυκείου.
Όσον αφορά στους αποφοίτους η ενημέρωση θα γίνει με τους εξής τρόπους:
-Με ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στα Μ.Μ.Ε και στην ιστοσελίδα του.
-Με ανακοινώσεις των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα αναρτηθούν σε πίνακες ανακοινώσεων των οικείων Διευθύνσεων.
-Με την ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων του κάθε ΕΠΑΛ, με ευθύνη του οικείου Δ/ντή, σχετικής α


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...