Home / HEADER-NEWS / Συνεκπαίδευση μαθητών γενικών σχολείων και σχολείων Ειδικής Αγωγής

Συνεκπαίδευση μαθητών γενικών σχολείων και σχολείων Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 9:53 πμ Φεβρουάριος 13th, 2016  


eidiki
Προγράμματα συνεκπαίδευσης των μαθητών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και εκείνων στα γενικά σχολεία προωθεί το υπουργείο Παιδείαςμε τροπολογία κατατεθείσα στο ν/σ του υπουργείου Υγείας με τίτλο Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις , που βρίσκεται υπό επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στόχος είναι η βελτίωση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων ενσυναίσθησης των μαθητών των γενικών σχολείων και η καλλιέργεια του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Η τροπολογία μεταβάλλει το ισχύον σύστημα κατανομής των μαθητών σε τμήματα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και εισάγει τη δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου αναλυτικού προγράμματος στα δημοτικά Ειδικής Αγωγής, ανάλογα με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Δεύτερη τροπολογία προβλέπει την υπαγωγή του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.
Τέλος, προβλέπεται ότι η στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας με ωρομίσθιους εκπαιδευτές ενηλίκων για την εκπαιδευτική περίοδο 2015 2016 θα γίνει με τους αξιολογικούς πίνακες της περιόδου 2014 2015.
ΑΥΓΗ μέσω paideia24.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...