Home / HEADER-NEWS / Ρυθμίσεις για την αντισταθμιστική εκπαίδευση

Ρυθμίσεις για την αντισταθμιστική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 2:00 μμ Φεβρουάριος 12th, 2016  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το καλό νομοσχέδιο όπως αποκαλείται ή αλλιώς και Παράλληλο Πρόγραμμα. Στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις για την Αντισταθμιστική Εκπαίδευση την οποία περιμένουν με αγωνία πολλοί άνεργοι εκπαιδευτικοί.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη ανέφερε για τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας τα εξής:

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επανέρχεται η πολύ σημαντική αντισταθμιστική εκπαίδευση που περιλαμβάνει την ενισχυτική και πρόσθετη διδακτική στήριξη που απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, ενώ για πρώτη φορά προστίθεται και η εκπαίδευση σε εγκεκριμένους οργανισμούς θεραπείας, για παράδειγμα 18 ΑΝΩ, καθώς και σε ειδικά καταστήματα κράτησης νέων. Προφανώς, αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τη στήριξη παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών, αντιμετωπίζοντας με κάποιο βαθμό το ανησυχητικό φαινόμενο της μαθητικής διαρροής.

Τακτοποιούνται διάφορα θέματα της Εθνικής  Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, των δημόσιων βιβλιοθηκών, ενώ επανιδρύεται και ο καταργηθείς Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, που βρισκόταν σε «χειμέρια νάρκη». Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μεταξύ των οποίων παρέχεται η δυνατότητα να υλοποιεί προγράμματα σπουδών δια βίου μάθησης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με άλλα ΑΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, ενώ καθορίζεται και ο τρόπος συγκρότησης της Επιτροπής Προγραμμάτων Σπουδών και προβλέπεται η δυνατότητα να τροποποιηθεί ή και να καταργηθεί ο τρόπος επιλογής των εισακτέων.

Προβλέπεται η επαναλειτουργία φορέων της εκπαίδευσης, κυρίως ΙΕΚ που απευθύνονται σε 8.000 νέα παιδιά, κυρίως λαϊκών οικογενειών, ενώ δίνεται η δυνατότητα και στα πανεπιστήμια να μεταφέρουν στις εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης περιουσίας, κοστολογημένους πόρους του τακτικού προϋπολογισμού για να λύνουν τρέχοντα προβλήματα, άρα επιλύονται στοιχειωδώς θέματα οικονομικής ασφυξίας των πανεπιστημίων σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Δείτε το Βίντεο 1.15.45 με 1.17.00

xenesglosses.eu


 

2 Σχόλια

  1. Μήπως γνωρίζετε πότε θα ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο; Έχει ειπωθεί κάτι περί αυτού; Σήμερα επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...