Home / HEADER-NEWS / Προτεραιότητα ο γεωγραφικός χάρτης των ΑΕΙ

Προτεραιότητα ο γεωγραφικός χάρτης των ΑΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 12:06 μμ Φεβρουάριος 5th, 2016  


sia

Προτεραιότητα ο γεωγραφικός χάρτης των ΑΕΙ

Έχει ήδη ξεκινήσει ο εθνικός διάλογος, όπου ο γεωγραφικός χάρτης των ΑΕΙ, των Ανώτατων Ιδρυμάτων, είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Σε ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι τμήματα τα οποία φαίνονται ότι είχαν όλα τα εχέγγυα και την παράδοση να λειτουργούν και τα οποία είτε συγχωνεύτηκαν είτε πρόκειται να κλείσουν το 2018. Της Καρδίτσας είναι ανάμεσα σε αυτά. Το λέω και το ξαναλέω.

Τα παραπάνω ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας στο απαντώντας σε ερώτηση που έγινε στη Βουλή από τη Βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ της κ. Χρυσούλας Κατσαβριά-Σωτηροπούλου, σχετικά με την παραμονή του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και τη συμπερίληψη του στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Εισαγωγικών Εξετάσεων στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Για τη συμπερίληψη του εν λόγω Τμήματος στο μηχανογραφικό η κα Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι «δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να δεσμευτώ και να σας πω ότι θα μπει στο μηχανογραφικό του 2016-2017, όχι γιατί θέλω να υπεκφύγω, αλλά γιατί τα μηχανογραφικά και το ποια τμήματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν, ορίζεται από τον Μάιο του προηγούμενου έτους. Δεν μπορεί, δηλαδή, αυτή τη στιγμή ένας Υπουργός να πει, «Εγώ βάζω αυτό το τμήμα έτσι».

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...