Home / Featured / Προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ;

Προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ;

Δημοσιεύτηκε: 12:35 μμ Φεβρουάριος 11th, 2016  


to-potami

Προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ;

Οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Γρηγόρης Ψαριανός (Β’ Αθηνών), Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθηνών) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη φημολογούμενη πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών χωρίς τη διενέργεια του από το 1998 θεσπισμένου γραπτού διαγωνισμού υπό την εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π.

Η κατάργηση ή αναστολή της διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού, ο οποίος αναδεικνύει ορισμένες από τις απαιτούμενες δεξιότητες των εκπαιδευτικών, δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχίες για τη διαδικασία κατάταξης των υποψηφίων που θα υιοθετηθεί και τα κριτήρια που θα προκριθούν. Σε κάθε περίπτωση, το Ποτάμι υποστηρίζει την εποπτεία της διαδικασίας από το Α.Σ.Ε.Π. και την υιοθέτηση συστήματος επιλογής ίσων ευκαιριών, χωρίς πρακτικούς αποκλεισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ


 

Ένα σχόλιο

  1. Η όποια προσπάθεια αλλαγής νομοθετικού πλαισίου διενέργειας διαγωνισμού και διορισμών στην Εκπαίδευση πρέπει να επικεντρώνεται στον αμοιβαίο σεβασμό και στην αλληλεγγύη μεταξύ των υποψηφίων. Όταν καταργείς την γραπτή αξιολόγηση που προωθεί το εργασιακό δικαίωμα των νεώτερων αλλά και των πλέον καταρτισμένων θεωρητικά, πρέπει να βρίσκεις αντισταθμιστικό μέτρο, αλλιώς ξεκάθαρα τους αδικείς. Θα μπορούσαν οι αρμόδιοι λ.χ. να αλλάξουν τον τρόπο διενέργειας της γραπτής εξέτασης, να αυξήσουν σημαντικά τη μοριοδότηση για τα ακαδημαϊκά προσόντα άνευ γραπτού, να στοιχειοθετήσουν ποσοστό θέσεων χωρίς προϋπηρεσία άνευ γραπτού, όπως άλλωστε ισχύει σε πολλές σύγχρονες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ λ.χ. των εφοριακών. Δεν μπορείς να μοριοδοτείς μόνο με ένα μόριο πάνω από τη βάση το βαθμό πτυχίου (απαξιώνεις με τον τρόπο αυτόν την ακαδημαϊκή αξιολόγηση που έλαβαν οι υποψηφίοι). Πρέπει να ισχύσουν εν προκειμένω οι γενικοί κανόνες μοριοδότησης διαγωνισμών ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας, εφόσον δεν επιθυμούν γραπτόν ΑΣΕΠ. Γιατί να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί από τον κανόνα;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...