Home / HEADER-NEWS / Οι μαθητές να μαθαίνουν καλά την ξένη γλώσσα εντός του εκπαιδευτικού συστήματος

Οι μαθητές να μαθαίνουν καλά την ξένη γλώσσα εντός του εκπαιδευτικού συστήματος

Δημοσιεύτηκε: 12:55 μμ Φεβρουάριος 12th, 2016  


liakos
Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Πρόεδρος της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Α. Λιάκος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα των ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα esos.gr ο Αντώνης Λιάκος εξέφρασε την άποψη πως οι ξένες γλώσσες πρέπει να μαθαίνονται καλά μέσα στο σχολείο, ενώ αναφερόμενος στα φροντιστήρια υπογράμμισε πως θα πρέπει να μην επισκιάζουν τον σύνολο της εκπαίδευσης όπως γίνεται τώρα.
» Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν καλά τη γλώσσα μέσα στο σχολείο, και να πιστοποιείται αξιόπιστα εντός του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες . Θα δείτε τις προτάσεις», ανέφερε σχετικά με την εκμάθηση ξένης γλώσσας ο Αντώνης Λιάκος, ενώ για τον ρόλο των φροντιστηρίων στην εκπαίδευση τόνισε:
«Εξαρτάται από το ερώτημα τι είδους πολίτες θέλουμε στο μέλλον, τι θέλουμε να ξέρουν και να μπορούν να κάνουν αυτοί οι πολίτες, τι είδους κοινωνικές αρετές θέλουμε να καλλιεργήσουμε. Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απάντηση με το «Εθνικό πλαίσιο προσόντων» αλλά και με την αναμόρφωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Τα φροντιστήρια ασφαλώς εξυπηρετούν ανάγκες. Πάντοτε θα υπάρχουν αυτές οι ανάγκες. Αλλά το ζήτημα είναι να μην επισκιάζουν αυτές οι ανάγκες το σύνολο της εκπαίδευσης, όπως γίνεται τώρα».

 

3 Σχόλια

  1. Ο Πρόεδρος της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, μάλλον δεν έχει βρεθεί σε τάξη δημοτικού, γυμνασίου ή λυκείου κατά την ώρα που διδάσκεται η ξένη γλώσσα. Μάλλον δεν έχει δει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι καθηγητές, τι αντιμετώπιση έχουν από και πως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι -στην πλειοψηφία τους και τους μαθητές αλλά και τους γονείς.
    Ο Πρόεδρος της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, μάλλον αγνοεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί 250 διαφορετικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας -κάποια από αυτά αρκετά αμφιβόλου ποιότητας- αυξάνοντας έτσι την πεποίθηση ότι όχι μόνο η απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας είναι θέμα ζωής και θανάτου, αλλά ότι πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα («το 12χρονο παιδί μου ΠΡΕΠΕΙ να πάρει Proficiency ΤΩΡΑ)!
    Ο Πρόεδρος της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία μάλλον δε γνωρίζει τι περνούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών τα τελευταία χρόνια, μέσα στο προαναφερθέν πλαίσιο, μια με τη φορολογία, μια με τις τρελές απαιτήσεις των γονιών και από την άλλη έχοντας να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα ιδιαίτερα των 5 και 6 ευρώ. Που στο κάτω κάτω και εμείς παιδεία προσφέρουμε.
    Ο Πρόεδρος της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία μάλλον θα πρέπει να κάνει πραγματικό διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

    • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΙΚΟΓΛΟΥ

      να υποθεσω οτι δουλευετε σε φροντιστηριο? Γνωριζετε λοιπον καλα τα των φροντιστηριων και καθολου τα των δημοσιων σχολειων. Μην εκφερετε λοιπον αποψη για θεματα που δεν γνωριζετε

      • α. Τι από τα λεγόμενά μου σας κάνει να υποθέτετε ότι δε γνωρίζω; Και αν εσείς γνωρίζετε καλύτερα γιατί δεν προσφέρετε κάτι παραπάνω στη συζήτηση αντί να μου λέτε ότι δεν ξέρω;

        β. Αυτή θεωρείτε ότι είναι η ουσία και ο απώτερος στόχος του σχολίου μου; Να υποβιβάσω τα δημόσια σχολεία; Παρακαλώ, διαβάστε ξανά το σχόλιό μου.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...