Home / Featured / Έρχονται αποκαλυπτικά στοιχεία για χιλιάδες πλεονάζουσες ώρες στην εκπαίδευση

Έρχονται αποκαλυπτικά στοιχεία για χιλιάδες πλεονάζουσες ώρες στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 10:43 πμ Φεβρουάριος 9th, 2016  


679clock

Έρχονται αποκαλυπτικά στοιχεία για χιλιάδες πλεονάζουσες ώρες στην εκπαίδευση

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα τεχνητά κενά στην εκπαίδευση αναμένεται να δώσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Παιδείας καθώς εκτός των πραγματικών κενών, που τα αναγνώρισε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας χθες στη Βουλή, δήλωσε ότι υπάρχουν και τεχνητά κενά τα οποία οφείλονται σε πελατειακές σχέσεις.

«Δυστυχώς τα κενά αυτά δημιουργούνται από την, θα έλεγε κανένας, υπάρχουσα πραγματικότητα, που επιβιώνει, επιζεί, των πελατειακών σχέσεων στον χώρο της εκπαίδευσης» δήλωσε από την Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας συνεχίζοντας «Δεν θα ήθελα να προχωρήσω περισσότερο, αλλά σας εγγυώμαι ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για αυτό το θέμα».

Τα τεχνητά κενά, είναι μια ιστορία κατασπατάλησης πόρων από τον προϋπολογισμό, δημόσιων πόρων, που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας.

«Συνιστώ υπομονή ολίγων ημερών και τότε στη Βουλή θα υπάρξει μία ολοκληρωμένη συζήτηση επί πραγματικών αριθμών και καταστάσεων με πολλές εκπλήξεις» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου της ΝΔ που έκανε λόγο για τραγικά κενά στην εκπαίδευση.

Η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου:

«Περίπου πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό σε Γυμνάσια και Λύκεια, ξεπερνούν τις 1.000 σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν πάνω από 2.500 κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλά σχολεία χρειάστηκαν εβδομάδες ή και μήνες για να ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους, ενώ σε πολλά άλλα εξακολουθούν να υφίσταται σοβαρά λειτουργικά κενά.

Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, οι σοβαρές δυσλειτουργίες στα σχολεία συνεχίζονται. Και αυτό, ενώ ήδη βρισκόμαστε, στο δεύτερο μισό του εκπαιδευτικού έτους, και σε λιγότερο από τέσσερεις μήνες ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κύρια αιτία είναι η πρωτοφανής ολιγωρία και η ανεπίτρεπτη ανοργανωσιά που έχει επιδείξει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.

Οι εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, που εμφανίζεται σταθερά καθησυχαστικό προς τους φορείς των εκπαιδευτικών, αλλά και προς τους γονείς που βλέπουν τους μήνες να περνούν χωρίς να αποκαθίσταται η φυσιολογική εκπαιδευτική διαδικασία – ιδιαίτερα, στα Μουσικά σχολεία και στην εκπαίδευση της Ειδικής Αγωγής- μένουν μετέωρες».

Και είμαι σίγουρος ότι και το ΚΚΕ, όπως και τα άλλα κόμματα θα αναγνωρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει.

xenesglosses.eu

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...