Home / Featured / Επανέλαβε ο Υπουργός την υπόσχεση για 20.000 διορισμούς. Στα 49 χρόνια ο μ.ο. ηλικίας των εκπαιδευτικών

Επανέλαβε ο Υπουργός την υπόσχεση για 20.000 διορισμούς. Στα 49 χρόνια ο μ.ο. ηλικίας των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 1:55 μμ Φεβρουάριος 5th, 2016  


ekpaideytikoi-daskaloi-kathigites-660_4

20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας υπόσχεται ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια για την εκπαίδευση έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 2,8% επί του ΑΕΠ.

Τι απάντησε ο Υπ. Παιδείας για κενά, διορισμούς, διάλογο, ειδική αγωγή και αναπληρωτές

«Προσπαθούμε να σπάσουμε τον κύκλο της αδιοριστίας. Αυτός είναι ο στόχος μας, τον οποίο συζητάμε με τους Θεσμούς και πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν οι διορισμοί από την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο κ. Φίλης χθες, κατά την επίσκεψή του στο 13ο δημοτικό σχολείο στο Παγκράτι.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει συνολικά 30.000 δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ έχουν γίνει ελάχιστοι διορισμοί. Αποτέλεσμα είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι «γερασμένο».

Είναι ενδεικτικό ότι οι καθηγητές που υπηρετούν στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 48,8 χρόνια.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρούσι, 3 Φεβρουαρίου 2016

«Η πολιτεία έχει υποχρέωση να βοηθά την εκπαίδευση επειδή στο σχολείο γεννιέται η Νέα Ελλάδα» είπε απευθυνόμενος στους μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου  (Στίλπωνος 38 – Παγκράτι) χθες το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα,  η οποία εντάσσεται στις δράσεις του  Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

O Υπουργός προσκάλεσε σε συνομιλία τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Από τους δασκάλους και τις δασκάλες ζήτησε να του παραθέσουν προτάσεις, προβληματισμούς και υποδείξεις που θα συμβάλουν  στην ανανέωσης της σχολικής διαδικασίας

Ο Νίκος Φίλης παίρνοντας τον λόγο είπε «η  χώρα μας μπορεί να κάνει σύντομα τα βήματα εξόδου από τη  κρίση και το σχολείο πρέπει να είναι ο  ουσιαστικός παράγοντας προς αυτόν το στόχο. Επεξεργαζόμαστε στο Υπουργείο τον τρόπο που θα μας επιτρέψει να  υλοποιήσουμε το σχολείο της ανάπτυξης και να διαμορφώσουμε εντός του  πολίτες με νέες νοοτροπίες, έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν τα  λάθη του παρελθόντος».  Για τον Εθνικό Διάλογο για τη Παιδεία  τόνισε ότι «αποσκοπεί στο να σχεδιάσουμε βήμα- βήμα  ένα δημοκρατικό σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και των παιδιών».

Για τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία, ο Νίκος Φίλης επανέλαβε τις θέσεις του Υπουργείου ότι   «προσπαθούμε από φέτος να σπάσουμε το κύκλο της αδιοριστίας.  Αυτός είναι ο στόχος μας, τον οποίο συζητάμε με τους θεσμούς και πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν οι διορισμοί  από την επόμενη χρονιά, ούτως ώστε σε βάθος μίας τριετίας να μπορέσουμε να στελεχώσουμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων με  20.000 νέους εκπαιδευτικούς».

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για τη Παιδεία  θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο σε σχολεία συζητήσεις με προσκαλεσμένους γονείς και παιδιά.

Ο Νίκος Φίλης επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Γιώργο Πολίτη, την Υποδιευθύντρια του Δημοτικού, Γεωργία Ταβαντζή  και το νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Τάσο Παπαγεωργίου. Ρώτησε τους μαθητές  της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης τί θέλουν να αλλάξει στο σχολείο τους αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία, λαμβάνοντας πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Ένα σχόλιο

  1. Με τόσους χιλιάδες τόνους τροφής και φαρμάκων που απαιτούνται για τη συντήρηση και επιβίωση των λαθροτζιχαντιστών που παρασιτούν στην επάρατη χώρα μας, όλοι θα αγιάσουμε, αφού οι μισθοί μας θα θρέψουν γενιές και γενιές τζιχαντιστών. Η Πόλις εάλω!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...