Home / Featured / Δεν τάξαμε διορισμούς είπε ο Υπουργός Παιδείας

Δεν τάξαμε διορισμούς είπε ο Υπουργός Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:05 πμ Φεβρουάριος 9th, 2016  


filis

Για πρώτη φορά ο Υπουργός Παιδείας παίρνει αποστάσεις από τις κατά καιρούς δηλώσεις / δεσμεύσεις του για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση λέγοντας ότι δεν έχει τάξει μόνιμους διορισμούς.

Απαντώντας στον βουλευτή Γ. Δελή που τόλμησε να του υπενθυμίσει τις δεσμεύσεις του για 10.000 διορισμούς το 2016 και 20.000 σε βάθος τριετίας (ενώ αυτές δεν προβλέπονται στον προϋπολογισμό) ο υπουργός παιδείας δήλωσε στη Βουλή: «Δεν  τάξαμε και δεν τάζουμε διορισμούς» συνέχισε αναπτύσσοντας την πολιτική θέση του υπουργείου παιδείας «Τρίτον, δεν τάξαμε και δεν τάζουμε διορισμούς. Είναι πολιτική μας θέση και εργαζόμεθα με μέθοδο, με σύστημα, να γίνουν από φέτος διορισμοί όσο το δυνατόν περισσότεροι, μόνιμοι διορισμοί, στο σύνολο της εκπαίδευσης, ούτως ώστε μέσα σε μία τριετία να υπάρχουν είκοσι χιλιάδες νέες μόνιμες θέσεις εργασίας. Επαναλαμβάνω, δεν τάζουμε. Εργαζόμεθα με τον πιο συγκεκριμένο, παραγωγικό και σαφή τρόπο.»

Μπορεί οι προθέσεις να είναι καλές, το ίδιο και η εργασία για διασφάλιση νέων θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών, αλλά όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα έτσι θα κριθεί και ο υπουργός.

Η φράση δεν τάξαμε μετά από τον καταιγισμό δημοσιευμάτων και δηλώσεων για 10.000 θέσεις το 2016 και 20.000 σε μία τριετία, είναι σαφής υπαναχώρηση του υπουργείου που μάλλον θέλει να χαμηλώσει τις προσδοκίες. Ο χρόνος θα δείξει αν θα καταταγεί και ο κος Φίλης στην κατηγορία υπουργών Λοβέρδου, Μπαλτά (και άλλων προγενέστερων) που μας φλόμωσαν στις υποσχέσεις αλλά δεν έκαναν τίποτα προς την κατεύθυνση των μόνιμων διορισμών.

Η φράση σε «βάθος τριετίας» παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο και εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί.

Ως xenesglosses.eu να παραθέσουμε πρόσφατη ανάρτηση στο site του υπουργείου ΕΔΩ

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...