Home / Featured / Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΔΕΠ-Υ: Πρακτικές Υποστήριξης και Στρατηγικές Μάθησης»

Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΔΕΠ-Υ: Πρακτικές Υποστήριξης και Στρατηγικές Μάθησης»

Δημοσιεύτηκε: 11:38 πμ Ιανουάριος 30th, 2016  


3_DEPY

Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο

27 – 28 Φεβρουαρίου 2016 | ΑΘΗΝΑ

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης καιαδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΔΕΠ-Υ: Πρακτικές Υποστήριξης & Στρατηγικές Μάθησης» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης.

Στόχος του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή των  συμμετεχόντων για: (α) τα συμπτώματα της διαταραχής (β) τους τρόπους και τις τεχνικές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παιδιού ΔΕΠ-Υ στο πλαίσιο της σχολικής τάξης (γ) ένα λειτουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές με ΔΕΠ-Υ και για όλα τα παιδιά της τάξης.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν γύρω από τα νέα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν τη ΔΕΠ-Υ και την επίδρασή της σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας του παιδιού και της οικογένειάς του. Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα διαγνωστικής αξιολόγησης και θα δοθεί έμφαση στη συσχέτιση της κατανόησης των δυσκολιών με το σχέδιο αντιμετώπισης της ΔΕΠΥ και στην κατανόηση του ρόλου της οικογένειας και της  σημασίας που έχει η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Η επιμόρφωση θα έχει βιωματικό χαρακτήρα. Θα γίνει παρουσίαση και μελέτη πραγματικών περιπτώσεων μαθητών με ΔΕΠΥ όλων των βαθμίδων. Οι συμμετέχοντες  θα καταθέσουν  τις απόψεις και τις εμπειρίες τους, ώστε να υπάρξει θετική αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφορετικών οπτικών και να αναπτυχθεί ένας ζωντανός προβληματισμός για τη ΔΕΠΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του γενικού σχολείου όλων των βαθμίδων, που αναζητούν πρακτικούς, λειτουργικούς τρόπους και στρατηγικές για την πιο κατάλληλη αντιμετώπιση των μαθητών τους.  Αφορά επίσης γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ, ενήλικες με ΔΕΠΥ, φοιτητές  παιδαγωγικών τμημάτων, καθώς και φοιτητές που μετεκπαιδεύονται σε αυτό το θεματικό πεδίο.  Παράλληλα, απευθύνεται σε επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει πρακτικές γνώσεις στη διαχείριση πραγματικών περιστατικών ΔΕΠΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

  • Δείτε όλα τα προγράμματα της EMPLOY εδώ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...