Home / Featured / Πρόεδρος Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου: Το Λύκειο είναι «νεκρό»

Πρόεδρος Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου: Το Λύκειο είναι «νεκρό»

Δημοσιεύτηκε: 1:57 μμ Δεκέμβριος 1st, 2015  


liakos

Πρόεδρος Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου: Το Λύκειο είναι «νεκρό»

Είναι διάδρομος για να περνάνε τα παιδιά προς το πανεπιστήμιο

To Λύκειο είναι «νεκρό», το Λύκειο είναι  πλέον  ένας διάδρομος για να περνάνε τα παιδιά προς το πανεπιστήμιο, επομένως το φροντιστήριο είναι το ουσιώδες σε αυτή τα βαθμίδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Εθνικής Επιτροπής του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου  κ. Λιάκος σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» σημειώνοντας ότι από την άλλη πλευρά είναι η πιο σημαντική βαθμίδα για να δημιουργηθεί  ο αυριανός πολίτης και να δημιουργηθεί  ένα άτομο, μια προσωπικότητα με ένα βάθος αντίληψη και έναν τρόπο σκέψης. Αυτά τα χάνουμε  και αυτά χάνονται και για την οικονομία, για την κοινωνία, τον πολιτισμό μέσα από αυτή τη διαδικασία.

«Αυτό που στεφόμαστε είναι το εξής. Ότι καταρχάς ο αριθμός των παιδιών, δε χρειάζονται όλες οι σχολές και όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου εξετάσεις σε μερικά τμήματα όσοι  θέλουν να πάνε, πάνε γι’ αυτό άλλωστε είναι και κάτω από τη βάση». Χρειάζονται λίγες σχολές εξετάσεις τόνισε ο κ. Λιάκος δηλώνοντας ότι το θέμα της εισαγωγής θα είναι αντικείμενο του διαλόγου εκφράζοντας την άποψη  ότι κύριοι άξονες θα είναι μια λίστα προτεραιότητας με κριτήρια που και τα πανεπιστήμια θα συμμετάσχουν στο πως θα συγκροτηθούν. «Αυτά δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση», δίνοντας κάποια παραδείγματα.

«Έχω γνωρίσει, μέσα σε αυτή την πολύχρονη διαδρομή μου παιδία που μου έρχονται από τα μαθηματικά και κάνουν θαυμάσιες σπουδές ιστορίας όπως και  ιστορικούς και παιδιά που  μου έρχονται από τη φιλοσοφία, τη  φιλολογία και κάνουν εξαιρετικές σπουδές στην πληροφορική  ή τις φυσικομαθητικές επιστήμες» ανέφερε ο κ. Λιάκος τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί το Λύκειο και να γίνει ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές σφαίρες.

  1. Ανθρωπιστική, φιλοσοφική, ιστορική παιδεία
  2. Περιβάλλον, σώμα
  3. Τέχνη

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

Πάρα πολλές οι 140 ειδικότητες στην εκπαίδευση

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...