Home / HEADER-NEWS / Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: κάλεσμα στην απεργία

Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: κάλεσμα στην απεργία

Δημοσιεύτηκε: 6:43 πμ Δεκέμβριος 2nd, 2015  


strike4

Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

29/11/15

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή, 29/11/15, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά γενική συνέλευση του Συντονιστικού αναπληρωτών – αδιόριστων εκπαιδευτικών. Μετά και την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού και άλλων φορέων  στο ΥΠΠΕΘ (23/11/15)  για την κάλυψη των κενών στα σχολεία αλλά και για την εργασιακή επισφάλεια των εκπαιδευτικών, με οργή καταδικάσαμε  για ακόμη μία φορά τον εμπαιγμό και την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Η μόνη σαφής απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι τα κενά δεν πρόκειται να καλυφθούν, ενώ οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αποτελούν πραγματικότητα για χιλιάδες μαθητές έως και το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 

Ως Συντονιστικό αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών αποφασίσαμε ότι η «ενημέρωση» που λάβαμε από το υπουργείο δε μας αφήνει άλλη επιλογή από τον δρόμο που έχουμε ήδη αποφασίσει να πορευτούμε, αυτόν της αντίστασης και της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών μας. Με ενεργό συμμετοχή στις συνελεύσεις  και στη λειτουργία των σωματείων μας, δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε βελτίωση των εργασιακών όρων για όλους τους αναπληρωτές , άμεση πρόσληψη των άνεργων συναδέλφων μας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, μόνιμους μαζικούς διορισμούς,  πρόσβαση όλων των μαθητών στην πολύπλευρη μόρφωση. Στη διάρκεια της συνέλευσης ορίστηκε επίσης η ειδική επιτροπή, που αναλαμβάνει να συγκεντρώνει (μέσω mail και της σελίδας του Συντονιστικού στο fb)  όλα τα περιστατικά  παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να ενημερώνει άμεσα όλα τα μέλη, προκειμένου να οργανώνεται η όποια παρέμβασή μας σε άμεση σύνδεση με τα σωματεία.

Κοινό τόπο αποτέλεσε και η συμπόρευσή μας με συναδέλφους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, και βλέπουν και αυτοί το εργασιακό πλαίσιο να επιδεινώνεται δραματικά κάθε φορά που η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας επιχειρεί να δημιουργήσει τη δική της «πελατεία», υποσχόμενη μόρια και προσαυξήσεις που πρόσκαιρα ικανοποιούν λίγους αλλά μακροπρόθεσμα καθιερώνουν όρους εκμετάλλευσης και δουλείας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Με βάση τις αποφάσεις της συνέλευσης:

  • Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους Π.Βαϊνά και Γ. Χρόνη, οι οποίοι σύρονται στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με τη φυσική μας παρουσία κατά την αναβολή της δίκης του Π. Βαϊνά στις 10 Δεκέμβρη.
  • Απαιτούμε την άμεση απόδοση συνδικαλιστικής άδειας με πλήρη αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στην αναπληρώτρια εκπαιδευτικό- μέλος Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αναπληρώτρια Κική Γιαννάτου.
  • Με χρονικό ορίζοντα τα μέσα Δεκεμβρίου οργανώνουμε πανελλαδική ημέρα δράσης καλώντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σωματεία, τους γονείς και τους μαθητές να υπερασπιστούν αγωνιστικά το δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις εντός αυτού. Για την Αττική προτείνουμε συγκεκριμένα μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, προκειμένου να απαιτήσουμε την κάλυψη όλων  των κενών και την ισότιμη αντιμετώπιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ό,τι αφορά ζητήματα που προκύπτουν σε κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μισθοδοσία, χορήγηση αδειών κτλ). Ταυτόχρονα, καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία της επαρχίας να επιλέξουν ανάλογες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα συντονισμού στα σωματεία μας ώστε να καθοριστεί ημέρα και ώρα.

 3 Δεκέμβρη

συμμετέχουμε με το μπλοκ του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Μουσείο, 10:30 π.μ

 Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών για την αναπληρώτρια και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Κική Γιανάτου:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Kαταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφασή του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί μεν η αυτονόητη συνδικαλιστική άδεια στην αναπληρώτρια συνάδελφο Κική Γιαννάτου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, χωρίς την ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου της συνδικαλιστικής άδειας, ως χρόνου πραγματικής προϋπηρεσίας.

Η εν λόγω διάταξη δεν είναι απλώς μια κίνηση που ουσιαστικά ποινικοποιεί και απαγορεύ-ει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τη συνακόλουθη προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών σε  επίπεδο ΔΣ της ΟΛΜΕ, της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας της χώρας,  είναι ταυτόχρονα και ένα μήνυμα απόλυσης την επόμενη σχολική χρονιά προς τη συνάδελφο Κική Γιαννάτου, από τη στιγμή που απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας της κατά το τρέχον σχολικό έτος και την εκδικητική κατάταξή της στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις.

Είναι ένα συνολικότερο μήνυμα ότι ο ελεύθερος και ανυπότακτος συνδικαλισμός των συμ-βασιούχων εργαζομένων εκπαιδευτικών δεν έχει θέση σήμερα στην ΟΛΜΕ, αύριο στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, σε μια συγκυρία μάλιστα κατά την οποία η πολιτική των μηδενικών διορισμών, μετατρέπει  όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους, η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και το δικαίωμα τους στη συνδικαλιστική δράση!

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, δηλ. χωρίς την απειλητική διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.

Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΑΣ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...