Home / Featured / Τακτοποίηση του μητρώου των εκπαιδευτών

Τακτοποίηση του μητρώου των εκπαιδευτών

Δημοσιεύτηκε: 10:12 πμ Νοέμβριος 28th, 2015  


ekpaideytikos

Τακτοποίηση του μητρώου των εκπαιδευτών

Αργή η πιστοποίηση των εκπαιδευτών

Για τακτοποίηση του μητρώου των εκπαιδευτών έκανε λόγο στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «… έπρεπε να τακτοποιήσουμε το μητρώο των εκπαιδευτικών, των εκπαιδευτών. Εκεί υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένα μητρώο εκπαιδευτών το οποίο δεν είχε ανασυγκροτηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ξέρετε, οι εκπαιδευτές δεν πρέπει να είναι συνέχεια οι ίδιοι, αλλά πρέπει να μπαίνουν και νέοι οι οποίοι είναι άνεργοι, οι οποίοι ζητάνε δουλειά. Αυτό χρειάστηκε ένα διάστημα…»

Η κα Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στο πρόβλημα της αργής πιστοποίησης που έχει ως συνέπεια οι εκπαιδευτές να είναι οι ίδιοι. « Τι έχουμε; Έχουμε πολύ αργή πιστοποίηση εκπαιδευτών, πράγμα που έχει ως συνέπεια να έχουμε τους ίδιους και τους ίδιους εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν και δεύτερη δουλειά και να μην μπορεί να ανανεώνεται καθόλου το μητρώο των εκπαιδευτών από ανθρώπους που είναι άνεργοι».

Ο κ. Στύλιος απευθυνόμενος στην κα Αναγνωστοπούλου για το θέμα του ξεκαθαρίσματος του μητρώου δήλωσε στην τοποθέτησή του «Να σας πω, λοιπόν, ότι σύμφωνα με τη δική σας υπουργική απόφαση στις 13/10/2015 προβλέπεται η ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημόσια ΙΕΚ. Με την εν λόγω υπουργική απόφαση δημιουργούνται εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων που κρίνονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Οι εκπαιδευτικοί που είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που προσλήφθηκαν στην τυπική εκπαίδευση για να κάνουν μαθήματα σε ανηλίκους, αποκτούν προτεραιότητα στη μη τυπική εκπαίδευση, ακόμα και απ’ αυτούς που έχουν πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτές ενηλίκων.

Σας ρωτώ, λοιπόν: Ισχύει, κυρία Υπουργέ, ο ν. 4186/2013 για το σύνολο των εκπαιδευτών, σύμφωνα με τον οποίον ο εκπαιδευτής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο υπομητρώο εκπαιδευτών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης το οποίο τηρείται στον ΕΟΠΠΕΠ και να είναι βέβαια και πιστοποιημένος;

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...