Home / Featured / Σύστημα διορισμών υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ. Τι έχει προταθεί για την μοριοδότηση

Σύστημα διορισμών υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ. Τι έχει προταθεί για την μοριοδότηση

Δημοσιεύτηκε: 10:07 πμ Νοέμβριος 27th, 2015  


asep

Σύστημα διορισμών υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ

Για σύστημα διορισμών υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ μίλησε ο υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για προσλήψεις αναπληρωτών που αποδεικνύουν και την αναγκαιότητα των μόνιμων διορισμών μια που οι αναπληρωτές θα φθάσουν φέτος και θα ξεπεράσουν τις 22.000.

Μάλιστα, ο υπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σύστημα προσλήψεων σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς. Από τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας δεν προκύπτει ότι δε θα πάμε σε γραπτό διαγωνισμό για τις προσλήψεις που αναμένονται να γίνουν στην εκπαίδευση.

Σημειώνουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε συσταθεί επιτροπή για τους διορισμούς στην εκπαίδευση και είχε καταλήξει σε πρόταση στην οποία μοριοδοτούνταν η επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008 και η προϋπηρεσία με μήνα και μόριο. Δε ξέρουμε κατά πόσο η νέα πολιτική ηγεσία θα λάβει υπόψη της την πρόταση αυτής της επιτροπής ή θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι η ΟΛΜΕ για το σύστημα διορισμών έχει προτείνει τα ακόλουθα:

Σύστημα μοριοδότησης  μέσω του ΑΣΕΠ που να συμπεριλαμβάνει:

  • 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας.
  • 1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος που ο εκπ/κός έχει πετύχει την καλύτερη βαθμολογία)
  • 1 μόριο για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου.
  • Κλιμακωτή μοριοδότηση του αριθμού παιδιών (πχ. 1 παιδί 3 μόρια, 2 παιδιά 6 μόρια κ.λπ.).

Πάντως ο υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε το θέμα των προσλήψεων ως επείγον και υπογράμμισε ότι οι προσλήψεις δεν αφορούν το διάλογο. «Αλίμονο εάν βάλουμε στο διάλογο το εάν θα κάνουμε προσλήψεις ή όχι. Αυτό είναι δέσμευση. Πρέπει να προχωρήσουμε και είναι δέσμευση η οποία συναρτάται όμως, βεβαίως με ένα υγιή βολονταρισμό πολιτικό θέλουμε, αλλά και με βάση την πορεία των δημοσιονομικών δεδομένων.

Θα υπάρξει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2016, το πώς θα υλοποιηθεί είναι θέμα των επόμενων μηνών» τόνισε ο υπουργός.

xenesglosses.eu

 


 

8 Σχόλια

  1. Η επετηρίδα βάσει ημεροχρονολογίας κτήσης πτυχίου είναι αντισυνταγματική ρύθμιση, διότι η ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου συνιστά μη αξιολογικό και μη αντικειμενικό κριτήριο ρουσφετολογικού προσανατολισμού. ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΞΕΙΣ. ΗΔΗ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Έχετε δει στις προκηρύξεις του 2008 να γράφει πουθενά για μοριοδότηση της ημεροχρονολογίας κτήσης πτυχίου; Στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σε κάθε περίπτωση η ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου λειτουργεί ως μεταβατική ρύθμιση κατάταξης υποψηφίων σε περπτωση εξάντλησης επιτυχόντων των πινάκων του διαγωνισμού 2008 μέχρι να γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ διαγωνισμός.

    • Γιατί δεν ακολουθείται η μοριοδότηση που ισχύει για τις υπόλοιπες θέσεις του Δημοσίου? Προϋπηρεσία, τυπικά προσόντα και ένα ποσοστό θέσεων σε πολύτενους. Που ακούστηκε να μοριοδοτείται το κάθε παιδί ξεχωριστά και να μην μοριοδοτούνται τα μεταπτυχιακά σε συναφή αντικείμενα?

      • Δεν το κατάλαβα! Και αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά ή δεν τους δώθηκε η ευκαιρία να κάνουν και έτρεχαν πάντα για την προϋπηρεσία και εξυπηρετούσαν συγχρόνως τις ανάγκες των δημόσιων σχολείων, με αυτούς τι θα γίνει? Και επιτέλους αμάν πια με αυτούς τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους!!!! Άμα μπορούσαμε θα αραδιάζαμε και μεις παιδιά.

        • Δηλαδή όσοι είναι ανύπαντροι και δεν έχουν παιδιά (γιατί ποιος αναπληρωτής μπορεί να κάνει οικογένεια έτσι που μας τρέχουν κάθε χρονιά σε άλλο μέρος) θα πρέπει να μείνει πίσω σε μόρια και ας έχει γράψει καλύτερα στον ΑΣΕΠ και ας έχει μεγαλύτερη προυπηρεσία;;;;; Και θεωρείται ηθικά δίκαιο αυτό; Και οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν παιδί;;; Σα δε ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ!

        • άμα θέλατε εννοείτε…. εκτός και αν υπάρχει κάποιο θέμα. .. σοβαρό υγείας. .. εν τοιαύτη περιπτωσει… σας σύμπονω! Σε διαφορετική περίπτωση θα σας παρακαλούσα απλά. .αυτές τις φράσεις. .. Επειδή κι εγώ και η μητέρα μου και πολλοί φίλοι. .. δεν αραδιαζουμε παιδιά. .. τα αγαπάμε. .. και τα γενναμε…. κι επειδή τέτοια παιδιά καλούμαστε να διδάξουμε… μη τους λέτε ότι ειναι αποτέλεσμα αραδιασματος… Απλά να παραδεχτείτε ότι δε θέλετε να χάσετε τη βολή σας… κι εγωιστικα απλά λέμε ότι δε μπορούμε. ..Μπορείτε αλλά δε θέλετε! Φαίνεται τι αγαπάτε!!!

      • Να ρωτάτε γιατί δεν εφαρμόζεται ο ισχύων νόμος που ρυθμίζει αναλυτικά όλα τα νόμιμα προσόντα για τον διορισμό των εκπαιδευτικών (βαθμό από γραπτό διαγωνισμό, βαθμό πτυχίου, προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά κ.ά). Δεν θέλουν να κάνουν νέο διαγωνισμό για όλους. Επιθυμούν να επιφέρουν νομοθετικές τροποποιήσεις στη διαδικασία διορισμών στη Εκπαίδευση και δη στη μοριοδότηση, όπως τους βολεύει. Χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Με πρόταξη κατά κύριο λόγο της προϋπηρεσίας. Και το κυριώτερο με τη δημιουργία κλειστών πινάκων που δεν θα μπορούν να τροφοδοτούνται με νέους υποψήφιους. Αναζητούν ένα νέο μοντέλο της επετηρίδας. Ποιός ΑΣΕΠ;

    • Τι λετε ρε μεγαλοι;;
      δε θελετε να μετραει ο χρονος αποκτησης του πτυχιου;;

      Για να διοριζονται ρουσφετολογικα μονο αυτοι που εχουν προυπηρεσια απο δικα τους ατομα;
      Τα μορια πως τα παιρνετε εσεις που δουλεψατε σε φροντιστηρια κτλ;

      Τι θα γινει επιτελους με τα παιδια;; Πρεπει να γεννησουμε 5 παιδια δηλαδη για να διοριστουμε πρωτοι;; Αυτό λεγεται Φασισμος, δεν ειναι δημοκρατια

  2. Εκπλήσσομαι για τις θέσεις ανθρώπων που καλούνται να είναι με παιδιά αναφορικά με τους 3/πολύ-τεκνους. ..Σε μια χώρα που γερνάει θα επέλεγα ισχυρότερα εργαλεία. Αυτά είναι λίγα. Ακόμη και στην Ουγγαρία ο νέος νόμος «το Φιλί» δίνει απίστευτα ερείσματα για να γίνει κάποιος τριτεκνοι. .. Αγαπητοί μου είμαι τριτεκνοι και τέκνο πολυτέκνων (2 αδέλφια μάλιστα με αναπηρίες). .. ευτυχώς όμως έχω την τύχη να μη χρειαζομαι τέτοιες προβλεψεις-χάδια πείνας στον ώμο! Θλιβομαι όμως για τις θέσεις σας για αυτό παρεμβαίνω. Σε 15 χρόνια αν συνεχίσουμε έτσι θα διδάσκετε σε ενήλικες μόνο ΜΟ 45+. Αν θέλει κάποιος από εσάς, το θέλει αληθινά 3 ή 4 παιδιά ας τα κάνει κι ας πάρει αυτή τη θέση με όλη μου τη καρδία! Βέβαια να ξέρετε… τα 700 ευρώ δε φτάνουν ούτε για γαριδάκια. .όμως επειδή μάλλον τυχαίνει να αγαπάτε τα παιδιά πολύ. .. σίγουρα περισσότερο από κάποιους άλλους συναδέλφους. . οπλιστειτε με δύναμη. .. Αν από όλα ευεργετηματα έχουν μείνει οι κόκκινες πινακίδες. Ούτε αυτές τις πήρα. .. είναι θέμα αρχής. .. πως αλλιώς θα σας κουνάω το δάχτυλο ακριβώς όπως κάνετε εσεις; Θλιβομαι. Αλήθεια. .. άκου τι είπε άνθρωπος επιστήμονας και παιδαγωγός. .. «αραδιάζουν παιδιά. .».Εσύ βρε ανόητε καλείται να διδάξει παιδια; Ντροπή σου!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...