Home / Featured / Σημαντικές ενημερώσεις την Πέμπτη από τον υπουργό Παιδείας

Σημαντικές ενημερώσεις την Πέμπτη από τον υπουργό Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 5:36 μμ Νοέμβριος 25th, 2015  


filis
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρόκειται να παρουσιάσει, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στους εκπαιδευτικούς ρεπόρτερ το χρονοδιάγραμμα, τους συντελεστές και το περιεχόμενο του Εθνικού Διαλόγου που θα ξεκινήσει και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με κύρια βαρύτητα την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Οι ανακοινώσεις

Ο υπουργός θα παρουσιάσει το περιεχόμενο του Εθνικού Διαλόγου που θα ξεκινήσει και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με κύρια βαρύτητα την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Θα ανακοινώσει διεργασίες για ένα νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων αλλά και νέα βιβλία στα σχολεία.

Θα παρουσιαστούν:

  • Για τα μεγάλα ζητήματα, όπως νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, η δομή του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θέσει χρονοδιάγραμμα, προκειμένου την Άνοιξη να είναι έτοιμο ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις μεγάλες τομές.
  • Θα ανακοινώσει τη συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου με πρόεδρο τον Αντώνη Λιάκο πρώην συνεργάτη του Κώστα Σημίτη και πρόεδρο του Ομίλου για τον εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας που είχε ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός. Στην Επιτροπή αυτή ο κ. Φίλης θα επιδιώξει να συμμετάσχουν προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους.
  • Υπάρχει προβληματισμός εάν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο πρώην Υπουργών Παιδείας, το οποίο είχε θεσμοθετήσει ο Α. Λοβέρδος, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε, ή να κληθούν οι πρώην υπουργοί να συμμετέχουν με ειδικό ρόλο στην Επιτροπή Διαλόγου.
  • Θα ενεργοποιήσει το ΕΣΥΠ (Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας), το οποίο παραμένει ακέφαλο, καθώς ο πρώην υπουργός Αρ. Μπαλτάς παραίτησε των πρόεδρο του ΕΣΥΠ Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα , και τους προέδρους του ΣΑΠΕ (Πανεπιστήμια), ΣΑΤΕ (ΤΕΙ) και ΣΠΔΕ (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας θα προτείνει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή ως πρόεδρο του ΕΣΥΠ τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκο Θεοτοκά.
  • Συζητείται επίσης τα κείμενα των προτάσεων πριν τεθούν σε διάλογο, να συζητούνται πρώτα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
mycampus.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...