Home / Featured / Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν τους επόμενους μήνες

Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν τους επόμενους μήνες

Δημοσιεύτηκε: 10:23 πμ Νοέμβριος 28th, 2015  


kathigitis

Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν τους επόμενους μήνες

Σε Α/θμια και Β/θμια

Θα ξεπεράσουν τις 22.000 φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι προσλήψεις ήταν 18.500 περίπου ενώ ο φετινός αριθμός θα είναι αυξημένος κατά 4.147 και θα έχουμε αύξηση κατά 22.45%.

Στην Πρωτοβάθμια η αύξηση των αναπληρωτών θα φθάσει το 9.1% με τον τελικό αριθμό να διαμορφώνεται στο τέλος του σχολικού έτους στις 13.160 προσλήψεις. Στη Δευτεροβάθμια η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη καθώς ο τελικός αριθμός προσλήψεων θα φθάσει τις 5.965 προσλήψεις, αριθμός αυξημένος κατά 15.5%.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τον αριθμό των προσλήψεων που θα κάνει το Υπουργείο Παιδείας μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα στην Α/θμια θα γίνουν 880 προσλήψεις ενώ στη Β/θμια, αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι έως τώρα προσλήψεις ανέρχονται περίπου στις  5.500, θα έχουμε μέχρι το τέλος του σχολικού έτους άλλες 465 προσλήψεις. Οι πιο πάνω αριθμοί αφορούν τόσο τη Γενική Εκπαίδευση όσο και την Ειδική Εκπαίδευση. Λογικά ο κύριος όγκος των προσλήψεων θα αφορά την Ειδική Εκπαίδευση.

Φυσικά προσλήψεις αναμένονται και στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας που θα αφορά τη Β/θμια Εκπαίδευση, πρόγραμμα για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί 1.023 πιστώσεις για ισάριθμες προσλήψεις.

xenesglosses.eu

 

 

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...