Home / Featured / Ποια προγράμματα του ΕΑΠ θα αφορά η ενδεχόμενη κατάργηση της κλήρωσης

Ποια προγράμματα του ΕΑΠ θα αφορά η ενδεχόμενη κατάργηση της κλήρωσης

Δημοσιεύτηκε: 9:37 πμ Νοέμβριος 29th, 2015  


eap2

Ποια προγράμματα του ΕΑΠ θα αφορά η ενδεχόμενη κατάργηση της κλήρωσης

Απαραίτητη προϋπόθεση η επάρκεια σε διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό

Η πρόθεση κατάργησης της κλήρωσης στο ΕΑΠ θα αφορά τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τούτο διότι στα Προπτυχιακά δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα, παρά μόνο η κατοχή απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης  όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Στο κείμενο του ΕΑΠ σημειώνεται πως στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στις διατάξεις που αφορούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ύστερα από πρότασή του ΕΑΠ η οποία και έγινε αποδεκτή, εμπεριέχεται ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα στη Διοίκηση του Ιδρύματος να καταργήσει την κλήρωση.

Είναι προφανές ότι η Διοίκηση δεν πρόκειται να προβεί σε καμία ενέργεια, εάν προηγουμένως δεν διασφαλίσει την επάρκεια σε διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, αλλά και τα συναφή τεχνικά ζητήματα που ανακύπτουν σε τέτοια περίπτωση.

Το ΕΑΠ επισημαίνει ότι «Ανοικτό» Πανεπιστήμιο σημαίνει πρωτίστως την ανοικτή, συνεπώς και απρόσκοπτη, πρόσβαση εκείνων που επιθυμούν να σπουδάσουν στα Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ. Η διαδικασία της κλήρωσης των φοιτητών αποτελεί ελληνική εφεύρεση και συνεπώς ιδιοτυπία σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα στον ακαδημαϊκό χώρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Καταλήγει επιπλέον στο να μπορούν να σπουδάζουν … οι τυχεροί, γεγονός πρωτόγνωρο!

Η Διοίκηση ευχαριστεί την ηγεσία του Υπουργείου που εκχώρησε τη δυνατότητα κατάργησης της κλήρωσης, αυτού του προδήλως άδικου συστήματος επιλογής των εισακτέων φοιτητών μας, στο Ίδρυμα. Από την πλευρά της η Διοίκηση δεσμεύεται να μελετήσει εξαντλητικά, να συνομιλήσει με τις θεσμικές ακαδημαϊκές μονάδες του Ιδρύματος, να σχεδιάσει με σαφήνεια, και τότε μόνο θα προχωρήσει στη νέα εποχή της Ανοικτής Πρόσβασης. Που συνεπάγεται ευλόγως, ότι οποιαδήποτε σχετική απόφαση δεν προβλέπεται να εφαρμοστεί πριν από την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018.

To ΕΑΠ μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε υπενθύμισε τα παρακάτω:

Σας υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Νοεμβρίου 2015 βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 και πρόκειται να ολοκληρωθεί την 10η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 24:00.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εισαγωγής τους στα 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, σας προτρέπουμε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο www.eap.gr.

Η δημόσια κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (Κτίριο Διοίκησης).

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...