Home / Featured / Ο υπουργός Παιδείας για τα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής

Ο υπουργός Παιδείας για τα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 11:41 πμ Νοέμβριος 21st, 2015  


eidikiagogi

Ο υπουργός Παιδείας για τα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής

Τι αναφέρεται σε απάντησή του στη Βουλή

Σεμινάρια αποδεδειγμένης ετήσιας διάρκειας τουλάχιστον 400 ωρών στην ΕΑΕ, που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 30/08/2010 από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, …Είναι σαφές ότι αν υπήρχε η πρόθεση αυτά τα σεμινάρια ετήσιας διάρκειας (ανεξαρτήτως αριθμού ωρών) να γίνονται δεκτά θα υπήρχε και η ρητή αναφορά τους στην προαναφερθείσα Υ.Α.

Κατά συνέπεια, γίνονται δεκτά, για ένταξη και κατάταξη στους πίνακες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μόνο ετήσια σεμινάρια επιμόρφωσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον 400 ωρών.

Τα παραπάνω εμπεριέχονται σε

απάντηση του υπουργού Παιδείας στη Βουλή μετά από ερώτηση του κ. Νικολόπουλου σχετικά με τους πίνακες ωρομισθίων και αναπληρωτών ΕΑΕ.

Επίσης παρατίθεται και η νομοθεσία όπως αυτή ισχύει. Πιο αναλυτικά στις διατάξεις του άρθρου 28 «Θέματα Ειδικής Αγωγής» παρ.2 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α)»Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 11, παρ.2, περ. 5 του Ν. 4229/2014 ορίζεται ότι:

Τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση για τις προσλήψεις, τους διορισμούς, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για τους τομείς, τις ειδικότητες, τους κλάδους τις αναθέσεις μαθημάτων, τους υπεύθυνους εργαστηρίων, την πρακτική άσκηση, τους σχολικούς συνεταιρισμούς, τα προγράμματα σπουδών και τα ωρολόγια προγράμματα στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, ισχύουν και για την Ειδική Αγωγή.  Η εφαρμογή των όσων ανωτέρω άρχεται από το σχολικό έτος 2014-15. Επιμέρους διαφοροποιήσεις όλων των παραπάνω, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στην Ειδική Αγωγή, θα καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδίδονται κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επιπλέον, στη με αριθμ. 128005/Δ2/08-08-2014 Υ.Α που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω άρθρου με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» και συγκεκριμένα στην παρ.2 του άρθρου 2, στον οποίο αναφέρονται τα κριτήρια ένταξης και μοριοδότησης για την κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες ΕΑΕ ορίζεται ότι:

Στους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών ΕΑΕ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60.50 και ΓΙΕ 70.50, του κλάδου ΠΕ 11.01 (Καθηγητών Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ) και των κλάδων ΠΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ) όλων των ειδικοτήτων, με τον ισχύοντα κωδικό τους και προέκταση « .50», με τα παρακάτω κριτήρια…ε) Σεμινάρια αποδεδειγμένης ετήσιας διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών στην ΕΑΕ, που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 30/08/2010, από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,…»

Είναι σαφές ότι αν υπήρχε η πρόθεση αυτά τα σεμινάρια ετήσιας διάρκειας (ανεξαρτήτως αριθμού ωρών) να γίνονται δεκτά θα υπήρχε και η ρητή αναφορά τους στην προαναφερθείσα Υ.Α.

 

xenesglosses.eu


 

Ένα σχόλιο

  1. Ν.3699/2008

    Σεμινάρια ετήσιας διάρκειας στην ΕΑΕ που έχουν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ. Α΄/2-10-2008) από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ. αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τα ανωτέρω σεμινάρια των τετρακοσίων (400) ωρών.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...