Home / Featured / Μια Κρητικιά εκπαιδευτικός που »μεγαλουργεί» στην Τουρκία!

Μια Κρητικιά εκπαιδευτικός που »μεγαλουργεί» στην Τουρκία!

Δημοσιεύτηκε: 11:03 μμ Νοέμβριος 11th, 2015  


ImgSrc

Έχοντας στις πλάτες της ένα μοναδικό βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί, βίωσε τον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και δουλεύοντας στην εκπαίδευση αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τουρκία, όπου σήμερα «μεγαλουργεί».

Ο λόγος για μία νέα εκπαιδευτικό από το Ηράκλειο την Ελένη Αρμάου που αποτελεί ένα ακόμα φωτεινό παράδειγμα κρητικιάς που ξενιτεύτηκε στη γειτονική Τουρκία και σήμερα διδάσκει το κορυφαίο σχολείο της χώρας που δεν είναι άλλο από το πρότυπο διεθνές σχολείο της Κωνσταντινούπολης.

Το συγκεκριμένο σχολείο παρέχει μόρφωση υψηλού επιπέδου σε παιδία διπλωματών που ζουν στην Τουρκία και είναι κάτι αντίστοιχο με το αμερικανικό κολλέγιο στην Αθήνα.

Η Ελένη Αρμάου φαίνεται στην Τουρκία ότι βρήκε αυτό που ζητούσε και μάλιστα σε ένα σχολείο που τα βιογραφικά περνούν από μικροσκόπιο έως ότου προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί μιας και ο ανταγωνισμός είναι κάτι παραπάνω από σκληρός.

Η νεαρή δασκάλα από το Ηράκλειο μετά τις δυσκολίες εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα τελειοποίησε τις σπουδές της στο εξωτερικό και μάλιστα είχε και το δικαίωμα της επιλογής μιας και τα προσόντα της ήταν η ξεκάθαρη υπεροχή της από άλλους εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα την Κωνσταντινούπολη και το πρότυπο διεθνές σχολείο το επέλεξε από τα αντίστοιχα της Σαγκάης στην Κίνα, της Ζυρίχης στην Ελβετία, του Λονδίνου στην Μεγάλη Βρετανία αλλά και στο διεθνές εκπαιδευτήριο του Κατάρ, στα οποία το βιογραφικό της και η προσωπικές συνέντευξης της έγιναν αποδεκτές με υψηλό δείκτη ενδιαφέροντος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της «ΚΡΗΤΗ TV», η Ελένη Αρμάου αναφέρθηκε για την εμπειρία ζωής που βιώνει στη γειτονική Τουρκία και μακριά από την πατρίδα της κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, μιας και είναι μια από τις καλύτερες δασκάλες τους πρότυπου διεθνούς σχολείου στην πόλη των πόλεων όπως η ίδια λέει.

Η εμπειρία στην Τουρκία όπως τόνισε είναι συναρπαστική και οι Τούρκοι την έχουν αποδεκτή ως Ελληνίδα με ιδιαίτερη θέρμη. Η ίδια επέλεξε την Κωνσταντινούπολη για το χαμηλό κόστος ζωής αλλά και λόγω κοντινής απόστασης από τη χώρα μας.

Η Ελένη ως ένα ακόμα δυνατό μυαλό που έχασε η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία προσφέροντας τις υπηρεσίες της στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου κάνοντας παράλληλα και τη δική της ανθρωπογεωγραφία υπογραμμίζοντας ότι με τους Τούρκους έχουμε περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές.

Μάλιστα στη γειτονική Τουρκία αρκετοί είναι οι Έλληνες που τα τελευταία χρόνια έχουν μετακομίσει μιας και οι ευκαιρίες εργασίας είναι πλέον περισσότερες απ’ ότι στην πατρίδα μας.

Η Ελένη Αρμάου έχοντας το μυαλό της στην Κρήτη διαρκώς ελπίζει να αλλάξουν οι συνθήκες και να επιστρέψει για να εργαστεί στην εκπαίδευση της Ελλάδας.

Δυστυχώς, μόνο τα δύο τελευταία χρόνια πάνω από 10 χιλιάδες Έλληνες εκπαιδευτικοί έφυγαν από την Ελλάδα για να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. Με την πατρίδα μας να εξάγει πλέον δυνατά μυαλά στο εξωτερικό τα όποια είναι και περιζήτητα.

Άραγε η Ελλάδα πότε θα αντιδράσει γιατί στο πρόσωπο της υπερήφανης Κρητικιάς Ελένης Αρμάου αποτυπώνεται η ελπίδα ότι η Ελλάδα ακόμα και σε καιρούς κρίσης βγάζει λαμπρούς επιστήμονες μόνο που τους κερδίζουν άλλες χώρες.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...