Home / HEADER-NEWS / Μαθητές από την Κεφαλλονιά πήγαν να συναντήσουν τον Υπουργό αλλά ήταν σε … σύσκεψη

Μαθητές από την Κεφαλλονιά πήγαν να συναντήσουν τον Υπουργό αλλά ήταν σε … σύσκεψη

Δημοσιεύτηκε: 2:15 μμ Νοέμβριος 28th, 2015  


kefalonia

Μπήκε σε σύσκεψη ήταν η απάντηση που πήραν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το νησί του Ιονίου που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπ. Παιδείας ζητώντας χρήματα για να θωρακίσουν αντισεισμικά τα σχολεία τους

«Δώστε λεφτά για την παιδεία – θέλουμε ασφάλεια στα σχολεία – δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας σε σχολεία-σφαγεία», ήταν το βασικό σύνθημα των μαθητών της Κεφαλλονιάς που βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές ταξίδεψαν από το νησί τους για την διαμαρτυρία αυτή, προκειμένου να ζητήσουν ασφαλείς υποδομές και μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας στα σχολεία τους.

Όταν τα παιδιά, με τη συνοδεία καθηγητών τους, έφτασαν στο υπουργείο και ζήτησαν να δουν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ενημερώθηκαν ότι αν και τους περίμενε, εν τούτοις… άργησαν και μπήκε σε σύσκεψη! Επί τόπου επικράτησε ένταση με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ και μαθητές να δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τη μη υλοποίηση του αιτήματός τους, ενώ όπως επισημαίνουν στο protothema.gr βασικό τους αίτημα αποτελεί η ασφάλεια στα σχολεία. Ειδικά για τους μαθητές της Κεφαλλονιάς, το αίτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς οι σεισμικές δονήσεις που ταλανίζουν το νησί είναι συχνές, ενώ τα κτήρια έχουν ταλαιπωρηθεί μετά το περσινό, διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 μαθητές από την Κεφαλλονιά, πάνω από 10 διευθυντές σχολείων και μαζί τους η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς βρίσκονται σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Απαιτούν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη και προσυμφωνημένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το οξύτατο πρόβλημα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την επικαιρότητα και την οξύτητα του προβλήματος σε μια περιοχή που μετράει τις πληγές της από τους σεισμούς το τελευταίο διάστημα (σεισμοί Λευκάδας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου).

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κοροϊδεύει τους συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο Κεφαλλονίτες και δεν τους δέχεται προφασιζόμενος ότι έχει άλλες υποχρεώσεις. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διευθυντές και φορείς της Κεφαλλονιάς προχώρησαν αυτή τη στιγμή στον αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Υπουργό Παιδείας για την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στο λαό της Κεφαλλονιάς και τους αγώνες τους. Απαιτεί να αποσυρθούν τώρα τα ΜΑΤ από το χώρο του Υπουργείου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαιτεί να πραγματοποιηθεί εδώ και τώρα η συνάντηση.

Εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολικών μονάδων και όλων των σεισμογενών περιοχών

protothema.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...